CSIF insta a Sanitat a reforçar les bases del SAMU i a ampliar horari per Setmana Santa

CSIF insta a Sanitat a reforçar les bases del SAMU i a ampliar horari per Setmana Santa
  • El sindicat recorda que que una sola unitat atén tota la Ribera Baixa

El sindicat CSIF insta a Conselleria de Sanitat a reforçar les bases del Servei d’Ajuda Mèdica Urgent (SAMU) a la província de València, amb més unitats i ampliació d’horari, durant les festes de Setmana Santa i Pasqua. La central sindical adverteix de l’escassetat de mitjans en localitats on la població es multiplica aquests dies vacacionals.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que aqueixa ampliació horària resulta especialment necessària en aquesta època a causa de l’increment de la població en la localitat costanera d’Oliva, a Paterna amb urbanitzacions com La Canyada i en zones d’interior que també augmenten la seua ocupació, com Utiel i Bunyol.

En aquest últim cas, a més, es troben al costat de carreteres tan transitades, sobretot en operacions d’entrada i eixida, com la N-332 o l’A-3. Aquests quatre municipis disposen de bases del SAMU operatives únicament 12 hores diàries.

CSIF apunta que l’actual limitació horària provoca que la meitat del dia que no presta servei cada unitat, haja de desplaçar-se un vehicle des d’una altra localitat per a atendre una emergència.

Aquest fet implica un increment del temps d’espera per part de l’afectat i, en definitiva, una deterioració del servei als usuaris. El sindicat reclama un augment a 24 hores diàries fix per a tot l’any, encara que especialment en aquests pròxims dies.

La central sindical explica també que la Ribera Baixa únicament compta amb una unitat SAMU, amb base en Sueca, que cobreix des del Perellonet fins a Tavernes de la Valldigna. Abasta també Cullera. Es tracta d’una franja del litoral valencià molt demandada i visitada durant aquests dies. Aquesta situació dispara igualment els serveis de SAMU.

CSIF assenyala que una circumstància similar ocorre a Gandia. La dotació de SAMU no augmenta en aquestes dates a pesar que sí que ho fa la població. La prestació es limita a la unitat amb la qual compte durant tot l’any, que igualment atén els serveis en municipis pròxims com Xeraco o Xeresa.

CSIF


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.