L’Ajuntament de Cullera proporcionarà la llenya per a les fogueres de Sant Joan

L’Ajuntament de Cullera proporcionarà la llenya per a les fogueres de Sant Joan

Les platges de Cullera es preparen per a la nit de Sant Joan, la de major concurrència de l’any, i l’ajuntament s’ha implicat al màxim en l’organització. Les autoritats locals han preparat un dispositiu especial de vigilància i neteja per tal de garantir la seguretat dels assistents i la preservació d’estos espais ambientals. Com a principal novetat, s’ha decidit centralitzar en la platja de Sant Antoni el gruix de les celebracions.

Els regidors de Platges i Medi ambient, Salva Tortajada i Hugo Font, han donat a conéixer hui els detalls. Per primera vegada, serà el consistori el que proporcionarà la llenya a aquells que vulguen encendre fogueres. La fusta es repartirà en quatre punts del passeig marítim de Sant Antoni. Amb açò es vol evitar que s’accedisca amb materials nocius o objectes punxants.

Precisament, l’autorització per a fer foc en l’arena es delimita entre els edificis Florazar I i les torres Espacio. En la resta de platges, encara que no es prohibix expressament, es recomana no encendre’l.

Les autoritats locals han demanat encaridament que no se soterren les restes de les fogueres en l’arena perquè els serveis municipals de neteja puguen identificar-los fàcilment i siguen estos els que s’encarreguen de retirar-los. En cas contrari, es poden provocar danys a l’arenal i a les persones. El dispositiu especial de neteja de platges s’iniciarà a les 5 de la matinada.

Control del botellot
Enguany es controlarà l’accés de begudes alcohòliques a la platja —especialment en el cas dels menors— amb l’objectiu d’evitar la pràctica del botellot. L’ajuntament ha recordat la prohibició d’introduir recipients de vidre en l’arena i incidix en els perills que açò entranya.

El dispositiu de neteja comptarà amb un contenidor especial de l’Ecoparc per a dipositar els residus. Cal apuntar que, en paral·lel, els usuaris tenen l’obligació de retirar de l’arena les restes que generen i portar-les fins als contenidors més pròxims.

En un altre ordre de coses, tal com s’ha anat fent en els últims anys, la Guàrdia Civil restringirà l’accés a les platges del parc natural de l’Albufera, zones d’alt valor ecològic i especialment protegides.

La vigilància per a Sant Joan es vorà reforçada en tota la localitat per part de la Policia Local i la Guàrdia Civil. La Policia Local també col·laborarà amb els serveis de neteja perquè la platja quede buida a les 5 de la matinada.

Oferta d’oci
Sant Joan enguany és festa local a Cullera i el consistori ha programat per primera vegada diverses activitats musicals d’oci fóra de l’arenal. Així, enfront de la zona de pubs hi haurà una exhibició de DJ i en la plaça de l’Oasi tindrà lloc una festa remember, ‘The Magic 80’s’, amb la millor música dels 80, activitat va dirigida a un públic d’entre 35 i 50 anys.

Al mateix temps, i per a un públic més juvenil, les regidories de Turisme i Joventut que gestionen Javier Cantos i Laura Simó, respectivament, han preparat un festival de cinc DJ, amb el cullerenc Aitor Galán com a estrella principal. L’espectacle tindrà lloc en la zona de pubs.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.