Cullera donarà continuïtat i ampliarà el Festival Internacional de Rugbi Inclusiu

Cullera donarà continuïtat i ampliarà el Festival Internacional de Rugbi Inclusiu

El Festival Internacional de Rugbi Inclusiu de Cullera tindrà continuïtat en els pròxims anys. L’anunci el va realitzar el divendres l’alcalde de la ciutat, Jordi Mayor, durant la cerimònia de recepció als equips participants en el torneig, que s’ha desenvolupat durant tot este cap de setmana amb notable èxit.

«Quan vingueren a demanar-me que ens implicàrem, vaig pensar que cap ésser humà podia dir no a açò i ara és moment de comprometre’ns al fet que el festival tinga continuïtat i vaja a més durant els pròxims anys», va afirmar Mayor.

Durant tres dies de convivència, els valors del rugbi han servit com a vehicle d’inserció per a aquelles persones amb capacitats especials. Al voltant de 150 jugadors procedents de diferents punts d’Espanya i Escòcia han competit de valent per a aconseguir el trofeu més preuat: el de la inclusió sense barreres.

Sobre els terrenys de joc del camp municipal Juan Palomares Corella es va poder assistir a diversos partits en els quals equips mixts van donar una lliçó sobre el que es pot fer gràcies al treball col·laboratiu. Un espectacle esportiu que va combinar l’emoció del joc amb la de la satisfacció d’estar construint alguna cosa molt gran des d’un lloc tan xicotet.

El festival cullerenc organitzat per l’ajuntament de la mà de Trust Rugbi Internacional (TRI) i del Cullera Forval Rugbi Club, va congregar a les esquadres de l’associació Dicapaz (Alboraia), del BUC (Barcelona), del Gaztedi Escor (Vitòria), The Clan de Trust Rugbi International Scotland (Escòcia), del Trust Rugbi Spain, del Club Esportiu Espurna i del Cullera Forval Rugbi Club —estos tres últims competixen en conjunt.

El primer edil; el regidor d’Esports, Javier Cerveró i el director general d’Esports, Josep Miquel Moya, van estar presents en les instal·lacions esportives de la Partideta el dissabte per a assistir al torneig. Al final del dia, es van lliurar reconeixements als participants així com als col·laboradors. No va haver-hi guanyadors únics, tots van ser triomfadors.

Integració
El projecte de rugbi inclusiu se centra en esportistes en l’edat adulta, ja que és quan comencen els problemes d’integració més greus, i s’ha consolidat com un vehicle d’integració social.

Des de fa anys, els diferents clubs de rugbi de la província, especialment el de Cullera, en unió amb la federació de rugbi de la Comunitat Valenciana, han estat realitzant no solament una excel·lent actuació en l’àmbit esportiu, amb la formació d’un gran nombre d’esportistes que actualment estan en l’elit nacional, sinó també en les labors d’inclusió dels més desfavorits en entorns socials a través de l’exercici i la disciplina en un dels esports millor valorats per la societat valenciana.

Esta activitat, ha anat evolucionant encara més si cap en els últims anys, desembocant en la creació de Trust Rugbi International Spain, associació que té com a objectiu integrar a totes les persones en un entorn social saludable a través de la pràctica del rugbi.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.