Crònica setmanal del Club de Córrer Peus Quets: Amarg solstici d’estiu

Crònica setmanal del Club de Córrer Peus Quets: Amarg solstici d’estiu

La nostra terreta plora sang. Els senderistes i corredors de Trail estem de dol. Ferides greument per un foc incontrolat, les nostres precioses muntanyes riberenques ens han tingut llargament preocupats durant dies, acabant per arruïnar-se mes de 3000 ha, passa de 36.000 fanecades.

alice-rebull-1a-sant-joanet-2016

Alice Rebull, primera en Sant Joanet

Un crim, una acció aberrant, o un desgraciat accident per a nosaltres que tantes vegades hem gaudit de estes altures tant nostrades com la Serra de Corbera o la de les Agulles amb els seus racons com el Castellet, les Moletes, la Creu del Cardenal, l’ Ouet, Aigües Vives, la Barraca, el Barranc de l’ Estret, l’ Hort de Soriano o les Valletes de Bru.

Han transformat un paratge idíl·lic de frondosos pins, dura carrasca i aromàtic romer i timó en una pira, una foguera sense remei per la alta combustibilitat de la flora mediterrània. Ens han canviat el verd vivificant pel negre pudent. Maleït siga el culpable. Ho sent molt però eixos atacs al ecosistema no deuen ser perdonats.

Teníem previst, a iniciativa de Joan Garcia, una sortida nocturna a l’Ouet el dissabte. Sopar d’ entrepà i bota de vi a la replaça del Camp de Tir i pujada a la llum de la Lluna del solstici d’ estiu amb visita a la Cova de la Galera, motxilles a l’ esquena i frontals afermats al cap.

Lògicament ho hem tingut que anul·lar per els evidents riscos que la nova situació ha deparat. Ara bé, sols es una sortida que hem posposat!

Dissabte ha sigut un dia farcit d’ ocupacions.

A Lliria… calor! Prese Claver i Pascual Azorín corren el XIIè Gran Fons, Circuit de la Dipu, 15K. Premi a la constància, recompensa a la qualitat, Prese puja 2ª al podi de la prova en Veteranes B. Si voleu trobar grans valors dipositats en un envàs xicotet, busqueu-los en Prese!

Calor a Sant Joanet. IVª Volta a Peu, 8K, Circuit de la Ribera. En Veteranes B, Alice Rebull acompanyada de Joan L. Garcia aconsegueix el 1er lloc fent 37:04 en meta. Dalt de tot a una carrera… hi ha que fer-ho! Gran victòria, gran carrera i gran atleta.

L’assistència més nombrosa la tenim a Beniparrell del Circuit de l’ Albufera, la XIXª edició de la seua Volta a Peu. Dinou Blavetes i Blavets van a patir el recorregut, enguany totalment canviat. Rubén Cerros corre molt bé, com sempre: 37:23. Tomàs Cuesta igualment a més de Pedro Cascales, Josep Esteve en bona progressió i Paco Sales, tots quatre molt per baix de 50mn. Alicia Martinez, que comença ara, completa esgotada però feliç la seua segona 10K, i M. Carmen Garcia torna a pujar al podi. Tercer lloc per a la sexygenària de Polinyà en Veteranes C. Se mereix una menció d’ honor! Ah, i si pensàveu que ací… no, que va! Calor també!

Tres Peuetes van al Trail de Chulilla. 17K per muntanya, 720m de desnivell positiu, cinc passades aigua a la cintura per els guals del Túria, començant a les 19h30 i acabant de nit,… en definitiva… una aventura més bèl·lica que atlètica, però un munt de divertida i molt refrescant. Pepita Baldoví, Sales Mañez i Luisa Carbó que s’ apunten a un bombardeig s’ en van allà. (I si no hi ha bombardeig, el provoquen). A la comarca dels Serrans corren amunt i avall per els promontoris que cauen de la Serra del Javalambre per a, de quant en quant, llançar-se al riu “Guadalaviar” que en Terol canvia de nom. Dura prova, però dura de dura, i malgrat els passos pel riu, si fa calor, mes dura encara. I calor, n’ ha fet… per a donar i regalar!

Diumenge, un grapat de matiners i matineres, capitanejats per Dolo Mañez, muntant les seues bicis, s’ en van de passeig al Palmar. Es qüestió de dormir poc i viure molt! Lema: – ja descansaré quant haja mort!

Menys mal que estos resultats m’ alegren l’ ànima. Son un bàlsam per a les ferides del cor que m´han deixat els incendis de la Ribera. Gràcies Peuetes i Peuets.

Juanjo Presència
Peus-Quets


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.