El Govern de Sueca deixa de pagar les vaquetes i mantindrà la figura de la Festera Major

El Govern de Sueca deixa de pagar les vaquetes i mantindrà la figura de la Festera Major

El govern de Sueca, integrat per Compromís i els conservadors del GISPM, retiraran del programa de festes les vaquetes gratuïtes que venien fent-se, primer al carrer i després en plaça de bous portàtil, des de la reinstauració de la democràcia.

raquel-tamarit-sueca-participa-2016

Declaració pública de l’alcaldessa Raquel Tamarit

Per contra, la proposta de l’equip que presideix Raquel Tamarit (Compromís) ha perdut la segona de les qüestions plantejades, que no era altra que si es mantenien les figures de Festera Major i Cort d’Honor.

Una vegada realitzat el recompte, 1.740 persones han dit “No” a la pregunta “Creus que l’ajuntament deu seguir pagant les vaquetes?”. A favor votaren 1.315. El cost d’aquest espectacle l’any passat va ser d’uns 10.000 euros més IVA. Aquest preu incloia assegurances, metges, posta sanitària, ambulàncies i seguretat.

A la pregunta “Vols que continue com fins ara la Festera Major i Cort d’Honor o que siga substituïda per una Comissió de Festes? (S’aplicarà a partir de l’exercici 2017”, els sufragis favorables van ser 1.191; per crear una comissió de festes, 1.178; i per cap de les dues opcions, 611. En l’enquesta ciutadana, organitzada pel propi pacte de govern local, ha participat el 14’4% del cens de majors de 16 anys. Han votat 3.071 persones d’un llistat total de 21.724 persones.

Des de l’oposició, el PSPV-PSOE va plantejar els seus dubtes respecte a esta convocatòria per l’escassa representativitat de la participació. El PP recordà que la empresa que ha dut la votació per internet és la mateixa que fa consultes en eleccions primàries per a la coalició Compromís. A més a més, han posat sobre la taula la possibilitat de que el Govern local haja vulnerat la Llei Orgànica de protecció de dades de caràcter personal (LOPD) en facilitar a l’esmentada empresa el llistat de persones i números de DNI de 21.724 suecanes i suecans.

L’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit; el regidor de Participació Ciutadana, Xavier Masó i el de Festes, Pau Roselló, donaran compte dels resultats i valoraran el que han denominat “primer procés de participació ciutadana” en una compareixença pública que s’ha convocat este dimarts, 31 de maig, a les 12 hores del migdia, al saló de plens de l’Ajuntament de Sueca.

R.

Resultats

NOTÍCIES RELACIONADES:
Compromís i GISPM de Sueca es “llaven les mans” darrere de la consulta de les vaquetes

El Govern de Sueca farà una consulta per decidir si han de fer vaquetes gratuïtes

banner-biottec-700x137


 

  1. […] NOTÍCIES RELACIONADES: El Govern de Sueca deixa de pagar les vaquetes i mantindrà la figura de la Festera Major […]

    Reply

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.