Cullera organitza per primera vegada una setmana dedicada al Medi ambient

Cullera organitza per primera vegada una setmana dedicada al Medi ambient

La conscienciació ambiental de la ciutadania és una de les preocupacions del nou govern municipal de Cullera. Per açò, la regidoria de Medi ambient que dirigix Hugo Font ha organitzat per primera vegada en la història del municipi la Setmana Mediambiental, un conjunt d’activitats que busquen la participació ciutadana per a aconseguir una ciutat més verda.

«Crèiem que era necessari visibilitzar tot el treball que s’està fent des de l’ajuntament i altres organismes públics en esta matèria i la Setmana Mediambiental és una bona oportunitat no solament per a donar a conèixer-ho sinó també per a donar rellevància a les polítiques de sostenibilitat que són clau en la nostra acció de govern», ha destacat Font.

Les accions de la setmana es van iniciar el diumenge amb la I Marató Fotogràfica #CULLERAésNATURA, en la qual els afeccionats al món de la foto van competir en dues categories —adulta i infantil— per aconseguir la millor instantània ambiental en l’àmbit local.

La temàtica de la competició ha girat al voltant dels paratges naturals de la ciutat. Tots els participants tingueren fins a les 6 de la vesprada per a desenvolupar el seu treball, el resultat del qual s’exposarà en una mostra que s’inaugurarà el 2 de juny a les 17.30 hores en la Sala Multiusos del Mercat.

Font ha explicat que a més els veïns tindran l’oportunitat de conéixer els diferents recursos per al reciclatge dels quals es disposen actualment. Ahir, dilluns 30 de maig, l’Ecoparc mòbil del Consorci Ribera-Valldigna es va situar en la plaça Andrés Piles, una activitat dirigida als alumnes de 4t de l’ESO que va comptar amb la visita de l’edil.

Hui, dimarts 31, hi haurà jocs infantils —Els Megajocs— en el Mercat Municipal, dirigits als alumnes de Primària, entre les 17 i les 18 hores.

Xarrades i tast d’aigua
Ja per a demà, 1 de juny, tindrà lloc una xarrada sobre la qualitat de les aigües i les propietats de l’aigua de l’aixeta filtrada amb filtres domèstics en la Sala Multiusos del Mercat Municipal. La conferència tindrà lloc a les 18 hores i en ella col·labora Aigües de Cullera.

També la firma mixta de gestió de l’aigua participa en una de les notes curioses d’esta setmana el dia 2 al matí amb un tast d’aigua de 10 a 13:30 hores en el Mercat, activitat dirigida a la població en general. Eixe mateix dia i fins al 4 de juny en la Sala Multiusos es podrà gaudir de l’exposició #CULLERAésNATURA.

Eixe mateix dia, també en el Multiusos, hi haurà una xarrada sobre el control de vectors del mosquit tigre i la mosca negra des de l’àmbit domèstic a càrrec de l’empresa especialitzada Lokímica.

El 4 de juny s’ha reservat per a dues activitats, una d’elles consistent en l’observació d’aus en col·laboració amb la fundació ASSUD i l’altra de voluntariat ambiental en un tram de la platja del Dosser per a lluitar contra espècies invasores.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.