Crònica del Club de Córrer Peus-Quets: passada la calma arriba la moguda!

Crònica del Club de Córrer Peus-Quets: passada la calma arriba la moguda!

Us parlava la setmana passada de una “tara” que ofega els corredors. Tenen un bon grapat de qualitats que fan d’ ells lo que son: uns autèntics “fora-sèrie”. Però un greu defecte els aboca a un ansiós, dolent i permanent estat nerviós quant no tenen proves on mesurar-se, on sofrir, on suar, on cridar silenciosament la seua ràbia de viure. El defecte es diu… impaciència i crec amb convicció que la inventaren els Runners.

peus-quets-gavarda-8k-2016

Peus Quets als 8K de Gavarda

Les Falles, la Santa Setmana i la Pasqua han aturat… maliciosament, competicions i proves oficials a tot l’ Estat. I els nostres valents i valentes s’ en roseguen les ungles fins als colzes! Ja falta ben poc per a iniciar el Circuit de l’Albufera on la gran majoria dels nostres hi estan inscrits. Als més desafortunats, lesionats i ferits, els queda una mica més de patir. I es que la paciència no se ven!

Dissabte, Al·leluia! El IIIer Trail de Cullera posa fi a la llarga espera de més de dos setmanes d’ algunes de les nostres Peuetes. Pepita Baldoví en Màster Femení, s’ apunta al Sprint Trail, distancia de 7K per la Serra de les Raboses i el guanya! Un fenomenal premi a la perseverança obstinada de esta veterana blaveta i una satisfacció al resultat que ofereixen els constants i metòdics entrenaments de Joan. Ho celebrem Pepi!

trail-cullera-peus-quets-2016-2

Trail de Cullera

Inma Ortells, Mila Sifre i Tere Lloret, inscrites al Trail de 14K, exhibint raça i tirant d’ ofici, vencen els 520m de desnivell de una carrera guerrera, que comporta asfalt, pista, muntanya, arena i escales. En un recorregut atípic, gens corrent, sols hi ha faltat un riuet que creuar! Una llarga llastra de la platja del Dossel i més de cinc-cents escalons cap amunt per a poder situar-se dalt, a la urbanització del Cap Blanc i seguir camí de la cresta, la Bola i el Calvari. Un aplaudiment per a Inma que creua meta en 4rt lloc, a tan sols 54s de la tercera classificada i un altre per a Tere, decididament valenta per llançar-se a una prova àrdua i exigent com la de la muntanya de Cullera sent principiant en la disciplina. En meta, la satisfacció li il·luminava la cara.

El VIè Circuit de la Ribera, celebra el Diumenge la seua tercera prova amb els 8K de Gavarda. Allà també s’ hi desplacen sols quatre de Peus-Quets, Mariola Inglada, M. Carmen Garcia, Reme Beltran i Pepe Ciscar. Huit kilòmetres de tràmit, esgotadors per la orografia de la nova Gavarda i amb una tensa pujada al dipòsit d’ aigua que domina el poble. Curta però dura!

Cris Roman i Marcos Beltran participen a la cursa contra el càncer, la Run Cancer d’ Alfafar de 8K. Solidaritat, un altra gran qualitat destacable del mon de les carreres populars.

Prese Claver i Pascual Azorín corren la Mitja Marató de Montcada i fitxen en meta 1h44:38 després del tret de sortida. Un bon crono que situa la gran Prese al segon lloc del caixó, i al segon lloc també de la Classificació General del Circuit de la Dipu. Es una vegada més molt satisfactori veure esta veloç Peueta trepitjant podi. A mi me emociona!

La matinada dominical també testifica la presencia d’ uns pocs blavets necessitats d’ acció fent la Pujada al Pic de la Mola que organitza el Club d’ Atletisme Favara, una marxa senderista totalment gratuïta que cobreix uns 10 kilòmetres i amb un important desnivell.

En les Palmeres, el Club de Natació Sueca ofereix la Iª Travessia en dos distancies, 1500m i 3000m. A les 11 del matí, el mar a 15º, quasi bé la totalitat dels nadadors i nadadores embotits dins del neoprè, la Mediterrània engoleix més de 400 bojos amfibis aigües endins. Dia preciós per a un gran prova que ha acollit gent de tots els clubs de natació del País Valencià, de Murcia, Albacete i més autonomies, fins i tot de Sant Sebastià! Complint amb el compromís tàcit d’ ajut entre el clubs de Sueca en les seues manifestacions esportives, uns quants també de nosaltres hi anem per a prestar mans en la organització, la logística, la guarda-roba i les demes necessitats de un esdeveniment que necessita braços i disposició.

La propera setmana ja comença el Circuit de l’ Albufera on el Club de Córrer Peus Quets n’ es ú dels organitzadors, i on lògicament hi tenim un gran nombre de afiliats inscrits i compromesos.

Ara ja, la impaciència que afligia Peuetes i Peuets va endolcint-se, i llevat de les ranques que encara ens afecten, i alguna ferida més greu, el somrís torna a pintar la cara de Blavetes i Blavets. L’ acció torna com a flama vital i motor de tots nosaltres.

Joanjo Presència
Peus-Quets


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.