Peus-Quets en tots els fronts

Peus-Quets en tots els fronts

Hi ha setmana que naix i mor tranquil·la. D’ altres naixen enverinades. Les primeres deixen a este cronista abocar a la literatura unes quantes opinions, sensacions o fioritures sentimentals, segons el moment i l’ estat d’ ànim. Les segones li furten l’ oxigen , li treuen l’ alè,… i un pam de llengua! Que voleu, hi ha setmana que n’ estic esgotat, passe per meta a gates, ofegós, buscant aire entre bufits i panteixos. Tanta activitat arriba a desbordar-me.

peus-quets-lacanal-2015-2Dilluns ja, a les 9:30 de la nit, els Festers de la Canal Divina Pastora de Sueca munten la seua primera Volta a Peu Nocturna de 8K. Sueca s’ apunta, gracies a este col·lectiu, a la tendència de moda, traçant un “simpàtic” circuit nocturn que aglutina, tot i sent un maleit dilluns, fins i tot cinc-cents atletes. Es busca una temperatura més adient a l’ esforç que representa el córrer en estiu, sense èxit per eixe costat: la calor es ama i senyora de la nit com del dia! El que sí es un èxit es la organització, la participació i l’ ambient festiu que Suecans i Suecanes aporten a l’ esdeveniment. Sisè a la General, Carles Micó i Monika Carrasquer també fan primers en Locals, tot un luxe per al Club!

Dimecres s’ en van uns quants dels nostres a Benifaió a córrer la 1ra Volta a Peu Solidària que per motiu de festes de la Mare de Deu d’ Agost posa en marxa el poble riberenc. Un Euro pagat sobre el lloc dona dret a recórrer els 6 kilòmetres, distancia que tot Peus-Quets agafa de entrenament. “Cortita i al pie” com hagués dit el gran Luis Aragonés! Participar es important, i a Peus-Quets en sabem prou d’ això. Eixos fons recaptats en pro de les necessitats dels més desvalguts de la Societat mitigaran, una carrera darrere l’ altra les penúries més urgents.

Divendres, Massalavés veu arribar una dotzena de Peuetes i Peuets, a la seua 1ra Solidària de 8K contra el Càncer. Una vegada més, la solidaritat a demanar de boca, tan destacable com els cronos de 34 mns per a Eduardo Lopez, J.M. Lena i Manuel Mañez i els 40 mns de Luisa Carbó, Sari Roselló i Lourdes Inglada.

Dissabte, esta enorme corredora que es Prese Claver, puja 1ra al podi de Veteranes B a la 33na edició de la Volta a Peu a Gilet. La Calderona hi es present a tot el circuit en una continuada muntanya russa al recorregut. 47:55 al final dels 9,5K: altes temperatures, altes costeres, altíssimes prestacions de Prese. No hi ha repte impossible. Prese arrasa!

A banda de totes les proves on es participa molt i molt activament, Peus-Quets a posat en marxa, per iniciativa de Carles MIcó, un pla d’ entrenament per a la Marató de València. Eixe full de ruta conjunta variats grups i nivells d’ esforç segons les capacitats, forces o expectatives dels atletes. La demanda d’ entrenament professional i seriós es fa apressant per part de totes i tots a Peus-Quets, de cara a afrontar la Gran Bestia el proper Novembre. Amb els coneixements de Carles, la serietat de Berri, i la determinació dels Blavets, el cos es va a educar certament per a passar amb nota la frontera que sembla ser la Marató. I si el corredor es veu be físicament, fort i preparat, el setanta per cent del treball mental està assegurat. El trenta per cent restant li vindrà donat pel públic, per l’ ambient i pels companys de Peus-Quets que estaran eixe dia recolzant als entregats Maratonians i Maratonianes. Si s’ hi creu, se pot!

I ara, Setaigües i el seu gran fons ens esperen: el 22 d’ Agost, 15K duríssims a la Foia de Bunyol. Ja vaig amb la llengua fora!  Amigues i amics m’ en vaig a descansar.

Joanjo Presencia
Peus-Quets


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada