Compromís per Cullera estudia les seues propostes d’horts socials i el banc de terres

Compromís per Cullera estudia les seues propostes d’horts socials i el banc de terres

Segons ha declarat Marc Joan, regidor de Compromís per Cullera: “Des del col·lectiu local s’està treballant durant el mes d’agost en diferents iniciatives relacionades amb l’agricultura i el benestar social. Volem arribar a setembre amb noves propostes treballades i que puguen ser recolzades per tots els grups polítics de l’Ajuntament”. A més, afegeix: “La ciutadania de Cullera acudí a les urnes per tal que els seus representants solucionàrem la situació que estem patint i des de l’oposició farem tot el possible per proposar solucions”.

En concret, des de Compromís per Cullera s’està preparant una nova moció per tal d’habilitar una zona d’horts socials a la nostra localitat. Els horts socials són xicotetes parcel·les que es reparteixen entre persones en l’atur, jubilades, grups escolars…

Els objectius dels horts socials són: oferir als ciutadans que ho necessiten la possiblitat de produir aliments per al seu autoconsum; fomentar l’agricultura sostenible i tradicional de la zona; fomentar la participació ciutadana en la integració social i el desenvolupament sostenible; promoure una alimentació sana amb hàbits més saludables; impulsar un major coneixement i respecte cap al medi ambient; i recuperar per a producció agrícola terrenys de cultiu perduts.

A més, des de Compromís per Cullera també s’està treballant en la redacció d’una proposta de Bases Reguladores per al Banc de Terres de Cullera. D’aquesta manera, després de l’aprovació de la moció que proposava la creació del Banc de Terres, des de Compromís es vol avançar el màxim possible en l’aprovació de les Bases Reguladors, per tal que esta nova ferramenta que és el Banc de Terres es puga posar en funcionament el més prompte possible.

La proposta de Bases Reguladores que presentarà Compromís està inspirada en les bases reguladores que ja regeixen els bancs de terres de Benifaió i de Castelló de la Plana, i a més inclourà propostes extretes de la primera reunió del Consell Agrari.

En concret, inclourà una mesura per tal de pal·liar el minifundisme, com és avisar els propietaris de les parceles colindants per informar­los que determinada parcel·la està disponible i que així puguen optar ells en primer lloc a demanar el seu ús.

Compromís per Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.