L’Ajuntament de Cullera i Ecovidrio fomenten el reciclatge d’envasos de vidre durant les Falles

L’Ajuntament de Cullera i Ecovidrio fomenten el reciclatge d’envasos de vidre durant les Falles
  • Educadors ambientals visitaran els dies 16, 17, 18 i 19 de març els diferents casals del municipi

L’Ajuntament de Cullera, la Generalitat Valenciana i Ecovidrio han posat en marxa la campanya «En falles, monyos, pinta… i el vidre al verd» per a la promoció del reciclatge d’envasos de vidre durant les Falles 2020.

La iniciativa pretén conscienciar als ciutadans de Cullera, i especialment als fallers, sobre la importància de separar correctament els residus d’envasos de vidre durant el transcurs de les festes. Per a això, es retolaran els contenidors de vidre pròxims als casals per a donar-li visibilitat a la campanya.

A més, educadors ambientals visitaran els casals durant els dies 16, 17, 18 i 19 de març per a informar sobre la importància del reciclatge dels envasos de vidre i els beneficis que això reporta al medi ambient i a la societat.

La campanya compta amb el suport de la Generalitat Valenciana, que juntament amb Ecovidrio aposten per col·laborar amb els fallers per a millorar la sostenibilitat de les festes i que siguen més respectuoses amb el medi ambient a través d’una correcta gestió dels residus d’envasos de vidre.

Entre d’altres, la iniciativa té l’objectiu de millorar la taxa de reciclatge de vidre i enfortir el compromís del consistori i del món faller amb el medi ambient.

Beneficis mediambientals del reciclatge de vidre
El vidre que es deposita en els contenidors es recicla al 100% i s’utilitza per a la fabricació de nous envasos, de manera indefinida i sense perdre les propietats originals.  Reciclant vidre s’evita el creixement dels abocadors.

Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. A l’utilitzar vidre reciclat en la fabricació de nous envasos s’evita l’extracció de matèries primeres de la naturalesa, evitant l’erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn.

A més, es minimitza l’emissió de CO₂ en el procés de fabricació i s’estalvia energia.

Ajuntament de Cullera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.