Distinció a l’Ajuntament de Sueca per augmentar un 19% el reciclatge de vidre el passat estiu

Distinció a l’Ajuntament de Sueca per augmentar un 19% el reciclatge de vidre el passat estiu
  • Amb la iniciativa d’Ecovidre, equips municipals i els més de 18 hostalers participants s’han recollit 152,5 tones d’envasos

El Moviment Banderes Verdes, una iniciativa d’Ecovidre, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels envasos de vidre a Espanya, ha reconegut amb un premi el compromís de Sueca en la lluita contra el canvi climàtic i la protecció del litoral a través del reciclatge durant el passat estiu.

Esta iniciativa ha estat dirigida a ajuntaments, hostalers i ciutadans en general, amb l’objectiu de donar resposta als elevats índexs de generació de residus d’envasos de vidre que es donen a l’estiu en la zona de costa.

A l’acte de lliurament d’estos reconeixements, celebrat en l’edifici Veles e Vents, ha assistit la regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sueca, Carmen Pérez, qui ha rebut el premi de mans de la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollá; el director general del Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, Joan Piquer; i el director general d’Ecovidre, José Manuel Núñez-Lagos.

“El reciclatge del vidre, un dels més pràctics ja que es pot reutilitzar indefinidament sense perdre les seues propietats, permet obtindre un estalvi en l’energia utilitzada i, conseqüentment, un menor impacte de CO2 en l’atmosfera, i un estalvi considerable d’utilització de matèria primera; per tant, cal continuar donant suport a iniciatives com esta en pròximes campanyes i continuar millorant fins a aconseguir entre el 90 i 100% del reciclatge del vidre en el nostre municipi”, ha afirmat la regidora de Medi Ambient, Carmen Pérez.

El Moviment Banderes Verdes posa en valor la responsabilitat ambiental dels municipis costaners sensibilitzats amb la conservació de l’entorn natural a través del reciclatge en el període estival, època clau en la recollida selectiva de vidre degut a la incidència del turisme i a l’augment del consum.

Durant els mesos de juny, juliol i agost, Ecovidre ha treballat al costat dels equips de l’Ajuntament de Sueca i els més de 18 hostalers participants de la localitat. La quantitat recollida a la nostra ciutat, a través del contenidor verd, ha sigut de 152,5 tones d’envasos de vidre, un 19% més respecte al mateix període de l’any anterior.
Per a aconseguir estes dades, es van dur a terme nombroses visites als 18 establiments participants, l’entitat va recol·locar o va substituir contenidors verds a peu de carrer i va entregar poals adaptats a les necessitats dels hostalers. Gràcies a estos resultats, i a la participació de la ciutadania, Ajuntament i hostalers de la zona, el Moviment Banderes Verdes d’Ecovidre ha destacat la implicació de Sueca en superar el repte de reciclatge de vidre.

El Moviment Banderes Verdes, que dota de mitjans, informació i incentius als professionals hostalers de municipis amb alt potencial de millora en la recollida selectiva d’envasos de vidre a l’estiu, ha recollit a la Comunitat Valenciana 15.960 tones d’envasos en les 41 localitats costaneres que van participar, en total una mitjana d’un 6,6% més que l’any anterior.

Ajuntament de Sueca


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.