Bonig demana a Puig que no mire cap a un altre costat quan l’Albufera viu una emergència climàtica de primera magnitud

Bonig demana a Puig que no mire cap a un altre costat quan l’Albufera viu una emergència climàtica de primera magnitud
  • Català: “Compromís i PSPV haurien de deixar-se de projectes que ningú vol com el de la V-500 i centrar-se en salvar l´Albufera” / Denúncia que el Consell “els estiga fent la vida impossible” als agricultors”

La Presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana Bonig li ha exigit a Puig que “en lloc d’estar pendent de les seues coses i mirar cap a un altre costat, actue al Parc Natural de l’Albufera que viu una emergència climàtica de primera magnitud”,

Bonig ha fet aquestes declaracions al costat de la portaveu del PP a l’Ajuntament de València durant la seua visita al Parc Natural on s’han reunit amb agricultors, veïns, pescadors i caçadors per a conéixer in situ  l’“estat crític en el qual es troba L’Albufera de València.

Així, ha assenyalat que hem vist com als partits del Botànic “se’ls ompli la boca parlant d’emergència climàtica, però no sols de paraules viu l’home i necessitem fets”. Per això, els ha recomanat que se centren en la situació de l’Albufera, que viu “una emergència climàtica de primera magnitud”.

Bonig ha recordat que el parc Natural és un referent a Europa “on els nostres avantpassats han conviscut, treballat i peix, d’on ix el millor arròs d’Europa, on hem aconseguit un desenvolupament harmònic”.

“Ximo Puig té una emergència climàtica greu i és una vergonya que durant dos anys la palla s’estiga podrint i creant una crisi mediambiental sense precedents”, ha assenyalat. “El que ha de fer és anar a Europa a presentar projectes seriosos perquè arribe a la Comunitat diners mediambientals per a tirar avant projectes en la Comunitat Valenciana”, ha assenyalat.

Als membres del Botànic els ha suggerit que “no s’obliden de l’Albufera mentre reclamen per l’Amazones” i ha recordat que el PP ha presentat nombroses esmenes per a protegir el Parc i als pescadors i agricultors perquè “són els primers que ajuden a l’ecosistema de l’Albufera”. “Així, ha reclamat mesures perquè aquests professionals no es vagen, perquè si no hi ha treball, si no hi ha garanties, la gent es va”.

La presidenta del PP ha recordat que l’acord al qual es va arribar perquè es recollira en determinades zones la palla de l’arròs compleix el seu segon any de fracàs pel que ha reclamat que les màquines puguen entrar a recollir-la i, en aquelles zones on no puguen entrar, “buscar altres solucions per a això, cal anar a Europa, presentar projectes i explicar-los”.

Català: “L’Albufera està en parada cardíaca”
Per part seua, la portaveu del PP a l’Ajuntament de València, María José Catalá s’ha mostrat molt preocupada per la situació mediambiental de l´Albufera, perquè segons ha assegurat “està en parada cardíaca perquè no li arriba aigua de qualitat i ha patit un brot de botulisme, mentre segueix sense un Pla Rector de Gestió i Usos (PRUG)”.

Ha considerat a l´Albufera la riquesa patrimonial ecològica més gran que té València, i  per això ha demanat a les administracions local, autonòmica i nacional que es bolquen en la seua recuperació. “És un situació d’emergència ecològica i els governs de Compromís i PSPV haurien de deixar-se ja de projectes que ningú vol com el de la CV-500 i centrar-se en salvar l´Albufera”.

Catalá ha lamentat que “se’ls estiga fent la vida impossible” als agricultors de la zona per a continuar mantenint com han fet tota la vida l’ecosistema. A més, ha reiterat que se centren els esforços de la V-500 a recuperar l´ Albufera i “no a complicar la vida de veïns, agricultors i hostalers que ha nascut en l’entorn natural i que volen continuar vivint ací”.

D’aquesta manera, ha demanat al Consell del *president Puig una major implicació “perquè sí que hi ha una emergència climàtica o mediambiental a la ciutat de València, aqueixa és l’Albufera. Tot l’ecosistema està en risc i no podem mirar cap a un altre costat o dissenyar projectes que ningú vol com el bulevard de la CV-500. El que s’ha de fer és invertir en els important que és invertir a salvar l’Albufera de València”.

PP


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.