El Consell destina 700.000 euros per a la retirada dels cultius danyats per la pedra en la Ribera

El Consell destina 700.000 euros per a la retirada dels cultius danyats per la pedra en la Ribera
  • Les tempestes han impedit la recol·lecció de la fruita provocant un elevat risc de plagues i malalties

El ple del Consell va aprovar ahir la concessió de les ajudes per a combatre les plagues i malalties dels cultius danyats per les tempestes esdevingudes el passat 1 de juliol de 2018, que van afectar principalment les comarques de la Ribera Alta i Baixa, per un valor de 700.000 euros.

Els beneficiaris d’aquestes ajudes són les cooperatives agroalimentàries situades en aquestes dues comarques que recol·lecten i comercialitzen cítrics i/o caqui, els principals cultius afectats per la pedra.

Els importants danys patits per aquests cultius en la zona ha provocat que moltes de les parcel·les no hagen sigut recol·lectades, quedant la fruita en l’arbre i provocant un elevat risc d’atac de plagues i malalties.

Per aquest motiu, aquestes cooperatives agroalimentàries van sol·licitar, amb caràcter excepcional, una subvenció per a dur a terme la retirada de la fruita de l’arbre, així com l’eliminació en les parcel·les de la fruita retirada, per a evitar així una possible propagació de plagues i malalties, com la de la mosca mediterrània de la fruita, que afectarien els cultius no danyats per la pedra.

De la mateixa manera, donat l’objecte específic de les ajudes i la urgència de l’execució d’aquestes actuacions per a evitar la propagació de plagues en la zona, es requereix una concessió directa de les ajudes.

Precisament, el Ple del Consell ja va acordar establir ajudes i incentius per a un pla extraordinari d’ocupació a causa de l’afecció en els cultius motivada per la tempesta del dia 1 de juliol de 2018 en aquesta zona de la província de València.

D’aquesta manera, es va facultar a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural perquè desenvolupara les actuacions necessàries per a la gestió d’aquestes ajudes, finançades amb càrrec al Fons de Contingència de la Generalitat, d’acord amb els informes de data 22 d’octubre de 2018 de la Direcció General d’Agricultura, Ramaderia i Pesca i de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències.

Cooperatives que es beneficiaran:

ajudes-cooperatives-pedregada

Generalitat Valenciana


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.