El Consell destina 700.000 euros per a la retirada dels cultius danyats per la pedra en la Ribera

El Consell destina 700.000 euros per a la retirada dels cultius danyats per la pedra en la Ribera
  • Les tempestes han impedit la recol路lecci贸 de la fruita provocant un elevat risc de plagues i malalties

El ple del Consell va aprovar ahir la concessi贸 de les ajudes per a combatre les plagues i malalties dels cultius danyats per les tempestes esdevingudes el passat 1 de juliol de 2018, que van afectar principalment les comarques de la Ribera Alta i Baixa, per un valor de 700.000 euros.

Els beneficiaris d’aquestes ajudes s贸n les cooperatives agroaliment脿ries situades en aquestes dues comarques que recol路lecten i comercialitzen c铆trics i/o caqui, els principals cultius afectats per la pedra.

Els importants danys patits per aquests cultius en la zona ha provocat que moltes de les parcel路les no hagen sigut recol路lectades, quedant la fruita en l’arbre i provocant un elevat risc d’atac de plagues i malalties.

Per aquest motiu, aquestes cooperatives agroaliment脿ries van sol路licitar, amb car脿cter excepcional, una subvenci贸 per a dur a terme la retirada de la fruita de l’arbre, aix铆 com l’eliminaci贸 en les parcel路les de la fruita retirada, per a evitar aix铆 una possible propagaci贸 de plagues i malalties, com la de la mosca mediterr脿nia de la fruita, que afectarien els cultius no danyats per la pedra.

De la mateixa manera, donat l’objecte espec铆fic de les ajudes i la urg猫ncia de l’execuci贸 d’aquestes actuacions per a evitar la propagaci贸 de plagues en la zona, es requereix una concessi贸 directa de les ajudes.

Precisament, el Ple del Consell ja va acordar establir ajudes i incentius per a un pla extraordinari d’ocupaci贸 a causa de l’afecci贸 en els cultius motivada per la tempesta del dia 1 de juliol de 2018 en aquesta zona de la prov铆ncia de Val猫ncia.

D’aquesta manera, es va facultar a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Clim脿tic i Desenvolupament Rural perqu猫 desenvolupara les actuacions necess脿ries per a la gesti贸 d’aquestes ajudes, finan莽ades amb c脿rrec al Fons de Conting猫ncia de la Generalitat, d’acord amb els informes de data 22 d’octubre de 2018 de la Direcci贸 General d’Agricultura, Ramaderia i Pesca i de l’Ag猫ncia Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emerg猫ncies.

Cooperatives que es beneficiaran:

ajudes-cooperatives-pedregada

Generalitat Valenciana


 

Deixa un comentari

El vostre correu electr貌nic no es publicar脿.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.