Els sindicats exigeixen a l’Ajuntament de Sueca una equiparació salarial del personal i una nova RPT

Els sindicats exigeixen a l’Ajuntament de Sueca una equiparació salarial del personal i una nova RPT
  • Adverteixen de la situació de precarietat i recorden que la Relació de Llocs de treball actual, que data de 2006, ha quedat obsoleta

El sindicat CSIF exigeix a l’Ajuntament de Sueca l’equiparació salarial dels seus treballadors, de manera que realitze una nova Relació de Llocs de treball (RPT) i que actualitze les remuneracions. La central sindical avisa de l’increment de peticions de comissions de serveis d’empleats per a anar-se’n a altres localitats on tinguen millor reconeixement a la seua labor.

El sindicat reclama, a més, la urgent necessitat de regularitzar les situacions dels empleats públics de l’Ajuntament de Sueca pel fet que uns 70 funcionaris es troben en situació precària en algunes de les següents modalitats: interinitat, adscripció provisional, adscripció transitòria, comissions de servei i millora d’ocupació. Tot això requereix agilitar ofertes públiques d’ocupació, processos de consolidació d’ocupació promocions internes, etc.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que la RPT que s’aplica en l’actualitat data de 2006 i des de llavors ha quedat obsoleta. El sindicat recalca que aquesta situació provoca, per exemple, enormes diferències en el complement específic. Tot això, es tradueix que en altres municipis amb menor terme, població i competències, els salaris siguen bastant superiors als de Sueca.

CSIF reclama, igualment, la correcció dels problemes en els nous criteris de productivitat, amb l’objectiu d’evitar l’arbitrarietat. Com subratlla el sindicat, en aquests moments hi ha dos grups de personal que perceben la productivitat amb criteris diferents: uns sobre la base d’uns criteris aprovats en ple, i uns altres, la productivitat fixa i periòdica en la seua meritació, que en algun cas arriba als 1.232 euros mensuals”.

El sindicat lamenta la falta d’informació, que arriba fins al punt que la representació dels treballadors desconeix “la quantitat econòmica que s’assignarà per a cada programa dels criteris de productivitat”. També considera que existeix “una precarietat laboral sense precedents” deguda “a la falta de previsió i mala praxi per part de l’Administració local”.

CSIF alerta de les 41 vacants existents en una plantilla que no arriba als 300 llocs, la qual cosa deriva en una elevada càrrega de treball en alguns departaments i en què no puguen atendre amb l’eficiència necessària al ciutadà per aqueixa falta de personal.

La central sindical urgeix al fet que l’Ajuntament dote “dels mitjans necessaris quant a personal al departament de Recursos Humans amb la finalitat d’agilitar tots els tràmits segons la legislació vigent”. D’aquesta forma, insta a donar un impuls a ofertes públiques d’ocupació, promocions internes o consolidació d’ocupació. El sindicat reclama que la quantitat econòmica del Pla de Millora d’Ocupació “siga aplicada de forma lineal a tots els empleats públics”.

CSIF


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.