L’Ajuntament d’Almussafes destina 58.509 euros a la reforma del Parc Central

L’Ajuntament d’Almussafes destina 58.509 euros a la reforma del Parc Central
  • El projecte amplia l’espai per a jocs infantils i inclou un circuit d’estimulació primerenca i una tirolina a petició del Consell de la Infància i Adolescència

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Almussafes ha començat l’any 2019 amb l’inici d’un nou projecte urbanístic destinat a modernitzar els elements que conformen el parc Central de la localitat.

burst

burst

La intervenció, que ja comença a ser visible per a les persones usuàries del recinte, permetrà restaurar part d’aquesta zona verda amb diferents actuacions en les quals el consistori municipal invertirà un total de 58.509, 29 euros, IVA inclòs.

“Hem recollit les peticions realitzades per la ciutadania, i principalment pel Consell de la Infància i Adolscència, i les hem integrades en aquesta intervenció en la qual hem tingut molt en compte aspectes relacionats amb la sostenibilitat, l’educació, l’oci i la seguretat per a modernitzar un dels espais públics més utilitzats pel veïnat”, ressalta l’alcalde de la població, Toni González.

El projecte, impulsat i coordinat per l’edil Teresa Iborra, que va faltar recentment, contempla el subministrament i instal·lació de 57 faroles per a substituir les ja existents. Es tracta de lluminàries LED de 80W i 4.000K programables, regulables en potència segons les necessitats de cada moment i controlables per bluetooth mitjançant aplicació mòbil.

D’aquesta forma, l’Ajuntament prossegueix endavant amb la implementació del seu Pla d’Eficiència Energètica, un dels objectius marcats per a millorar la sostenibilitat dels serveis oferits pel consistori.

La intervenció inclou l’ampliació de la vorera existent al costat del CEIP Almassaf, que transcorre des de l’entrada del col·legi fins al carrer Ausiàs March. L’empresa concessionària de l’obra incrementarà l’ample de la mateixa en aproximadament un metre, donant lloc a un pas pavimentat amb rajoles de terratzo de 2,20 metres d’ample en tot el recorregut, millorant el trànsit dels vianants. Així mateix, es pavimentarà també el tram final del corredor cap a la tanca perimetral situada al costat del carrer Ausiàs March, que actualment és de terra vegetal.

Altres de les accions que s’executaran durant el desenvolupament d’aquesta reforma són la instal·lació de tanques metàl·liques per als arbres aïllats situats en la zona lateral oest de l’edifici de l’ajuntament per a evitar danys en el tronc i el calcigament del sòl i la instal·lació de gespa artificial en la zona de joc múltiple existent, una mesura amb la qual es pretén aportar major seguretat.

Jocs infantils
Per a la infància també hi haurà novetats. L’executiu local ha decidit ampliar la zona de jocs amb la instal·lació d’un parc infantil d’estimulació primerenca que consistirà en un circuit per a bebés compost per diferents elements que ajuden a desenvolupar les habilitats psicomotrius bàsiques i fomenten el desenvolupament de destreses fonamentals per a les etapes posteriors.

La intervenció contempla la instal·lació de 57 fanals led que permeten ajustar la intensitat de llum i milloren l’eficiència energètica 

El circuit el formaran un túnel de gateig (amb siluetes mòbils amb recorregut, espill, claraboia, rellotge, jocs en anglés, espiral hipnòtica i barres educatives amb números, lletres i formes) i una rampa i escales que afavoreixen una major convergència visual i patró creuat per a lectura i escriptura i milloren l’equilibri i la força muscular de les cames. Aquest racó també el formaran un joc de textures i formes, element amb el qual es treballa l’estimulació sensorial i es desenvolupa el coneixement d’elements bàsics, un altre de llum i color i una barra d’equilibri.

“Habitualment els parcs han sigut, sobretot, perquè gaudisquen els xiquets i xiquetes una vegada que són capaços de caminar, però els bebés també tenen la necessitat de jugar, socialitzar-se i desenvolupar-se en els espais públics i per això hem volgut apostar per aquest tipus d’instal·lacions en les quals esperem que les famílies troben la diversió i l’aprenentatge necessaris per a facilitar un creixement sa”, destaca el primer edil.

Finalment, L’ajuntament incorporarà, a petició del Consell Municipal de la Infància, una tirolina que tindrà una longitud màxima de 15 metres i uns jocs d’aigua i arena que permeten interactuar amb els diferents materials i dels quals podran gaudir els menors de 2 a 12 anys. Consisteix en una font central amb premut que aboca aigua sobre un canal balancí distribuint la mateixa cap a les dues taules quadrades laterals.

Ajuntament d’Almussafes


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada