Els ‘Doctores Sonrisa’ de la Fundació Theodora visitaran als xiquets ingressats a l’Hospital de la Ribera

Els ‘Doctores Sonrisa’ de la Fundació Theodora visitaran als xiquets ingressats a l’Hospital de la Ribera
  • També acompanyaran els pacients pediàtrics que hagen de ser intervinguts en el centre sanitari

Els xiquets ingressats a l’Hospital d’Alzira podran gaudir, cada quinze dies, de les visites dels Doctores Sonrisa de la Fundació Theodora, gràcies al conveni de col·laboració signat entre ambdues entitats.

La Fundació Theodora és una organització no governamental que treballa amb l’objectiu de fer més alegre l’estada dels pacients pediàtrics en els centres hospitalaris utilitzant el riure com a eina.

L’objectiu d’esta iniciativa és la de seguir avançant en els projectes d’humanització que l’Hospital de la Ribera està introduint, des del darrer mes d’abril, amb la finalitat d’oferir una atenció i assistència sanitària més amable per als seus pacients.

El projecte de la Fundació Theodora contribueix al fet que els menors hospitalitzats s’obliden durant un moment de la seua malaltia i d’on es troben, ajudant-los a alliberar tensions, però també als seus familiars i, fins i tot, al personal sanitari.

Per això, els Doctores Sonrisa aproparan a les habitacions del centre, d’una en una i de manera individualitzada, la música, l’humor i la màgia amb la qual contribuiran a humanitzar l’ambient hospitalari. De la mateixa manera, els Doctores Sonrisa acompanyaran al quiròfan als xiquets que hagen de ser intervinguts el dia de la seua visita, així com als xiquets que estiguen esperant a passar consulta.

Cal destacar que els Doctores Sonrisa de la Fundació Theodora són artistes professionals amb anys d’experiència en el món escènic i habituats a treballar en l’àmbit de la infància i / o adolescència. A més, compten amb formació artística i psicosanitària.

Fundació Theodora
La Fundació Theodora va nàixer a Suïssa l’any 1993, de la mà de Jan i André Poulie, amb l’objectiu d’alleujar el patiment dels xiquets i adolescents hospitalitzats a través del riure.

La Fundació, creada en memòria de Theodora, mare dels germans Poulie, va iniciar doncs la seua extensió per altres països i, a dia d’hui, opera a 8 països d’Europa i Àsia. A Espanya inicia la seua tasca en l’any 2000 i, actualment, compta amb 34 Doctores Sonrisa, artistes hospitalaris, que visiten 30 hospitals i centres especialitzats d’Andalusia, Catalunya, Illes Canàries, Castella-la Manxa, Galícia, Madrid, Cantàbria i el País Basc , als quals s’uneix ara la Comunitat Valenciana a través de l’Hospital d’Alzira.

Els Doctores Sonrisa compten amb una experiència escènica consolidada i desenvolupen les seues habilitats i talents per treballar en l’entorn hospitalari i portar il·lusió als més xicotets.

Mitjançant l’humor positiu i l’escolta activa aconsegueixen desdramatitzar les situacions difícils que cada habitació, acompanyament quirúrgic o teràpia suposen i, a través de la improvisació creativa, l’acceptació d’allò que passa, l’adaptació a la situació i la capacitat d’actuar en conseqüència , aconsegueixen canviar l’atmosfera que es troben.

Departament de Salut de la Ribera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.