Cullera reforça els programes de difusió de la Unió Europea

Cullera reforça els programes de difusió de la Unió Europea
  • L’eurodiputada Inmaculada Rodríguez-Piñero debat amb els estudiants de la localitat sobre el futur del projecte comú

L’Ajuntament de Cullera arranca l’any 2019 amb un reforç dels programes de difusió de la Unió Europea entre els seus ciutadans. L’eurodiputada socialista Inmaculada Rodríguez-Piñero va protagonitzar divendres passat una trobada amb més de 200 estudiants d’ESO i Batxillerat del municipi amb els quals va debatre sobre el present i el futur del projecte comú europeu.

pinyero-visita-col-legi-milagrosa-cullera

Visita al col·legi La Milagrosa

L’activitat s’emmarca dins de les accions que duu a terme l’Oficina Europea del consistori cullerenc, creada recentment, i tindrà la seua continuïtat el mes vinent de febrer amb una visita dels expedients acadèmics més brillants de primer de Batxillerat a la seu del Parlament Europeu a Estrasburg (França).

Com a novetat enguany en matèria educativa, els alumnes de Cullera beneficiaris d’una beca Erasmus podran optar a una altra complementària que donarà l’ajuntament per a facilitar que puguen cursar els seus estudis a l’estranger, va explicar l’alcalde Jordi Mayor.

«L’objectiu d’esta ajuda és que ningú es quede sense fer un Erasmus per falta de recursos. Volem que els nostres estudiants isquen, es formen, òbriguen la seua ment i gaudisquen d’esta experiència vital que els farà créixer com a persones i professionals», va dir Mayor.

Debat
El brèxit, la crisi citrícola valenciana, la possibilitat d’una renda bàsica europea, l’auge dels extremismes, les eleccions europees de maig o l’entrada de nous països en la Unió han sigut algunes de les qüestions que l’alumnat ha plantejat a Rodríguez-Piñero, que va exposar la seua visió sobre estos assumptes.

L’eurodiputada va advertir als estudiants que enfront de les receptes de tall populista i extremista que pretenen minar els fonaments de la UE «l’única cosa que val és anar a votar perquè no siguen uns altres els que decidisquen sobre nosaltres».

Rodríguez-Piñero va exposar diversos assumptes per a demostrar que encara que la UE puga semblar una superestructura llunyana, les seues decisions incidixen en la vida quotidiana de la ciutadania. Entre elles, va avançar novetats que es posaran en pràctica en dates pròximes al nostre país com les mesures per a erradicar l’obsolescència programada d’electrodomèstics o un altre tipus de productes.

Així mateix, s’abordaren els grans temes com els drets humans, la crisi migratòria, el terrorisme o el canvi climàtic. Problemàtiques totes elles «que cap país per si mateix pot resoldre. Per això necessitem a la Unió Europea», ha conclòs Rodríguez-Piñero.

En el terreny local, Jordi Mayor va remarcar que programes de foment de l’ocupació com ara els tallers d’ocupació o l’Avalem Joves no serien possibles sense finançament europeu, la qual cosa, al seu juí, demostra la importància de la pertinença a la Unió i els beneficis directes que això comporta.

Ajuntament de Cullera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada