Reprenen les concentracions dels divendres a Sueca per unes pensions dignes

Reprenen les concentracions dels divendres a Sueca per unes pensions dignes

Després de les vacances de Nadal, el col·lectiu Pense Pensions Dignes de Sueca, es va retrobar, a la plaça de l’Ajuntament, per dur a terme la concentració de tots els divendres a les 11 hores del matí.

La portaveu, Pilar Medrano, va recordar que el proper dijous, 17 de gener, tindrà lloc a la Casa de la Cultura de Sueca, una xerrada sobre alimentació i salut, organitzada per Pense Pensions Dignes i impartida per la Dra. Pilar Luna Calatayud, Cap de Nutrició de l’hospital Universitari d’Alzira.

Com tots sabem, la nutrició és la base per a una bona salut i si la Senyora Cristine Lagarde del Fons Monetari Internacional, diu “que les persones majors viuen massa”, comentari fet per justificar que cal, segons ella, una reforma de les Pensions (rebaixar les pensions), però  han de viure millor, per això és important que les suecanes i els suecans no es perden aquesta xerrada.

A continuació, va llegir el comunicat de victòria portas, portaveu de la coordinadora estatal per la defensa del sistema públic de pensions, que amb el títol “Quan la lluita dóna resultats”, remarcava com el 2018, la coordinadora estatal, havia suposat un abans i un després en la situació de la classe treballadora i principalment de les persones més vulnerables, gràcies a totes les persones que hi havien participat.

Quan ja s’havia perdut el concepte de la reivindicació, quan el Fons Monetari Internacional, la Comissió Europea, el Banc d’Espanya i el Banc Mundial ja havien traçat el camí de la Seguretat Social cap als Plans de Pensions Privats, va sorgir aquet moviment de les persones i per a les persones i van recuperar la dignitat.

Va recordar com, després de rebre la carta de l’ exministra, Fàtima Báñez, en què es comunicava l’augment del 0’25%, per a les pensions, el 17 de març de 2018, els/les pensionistes van omplir els carrers, i a pesar del que deia l’expresident Rajoy, que no hi havia diners per a les pensions, primer augmentaren les pensions mínimes, un 3%, i després de les concentracions, del 16 d’abril, també, augmentà 1,6% la resta, no sols per al 2018, també per al 2019.

Els pensionistes van continuar omplint els carrers al maig, setembre i octubre fins aconseguir que en el Pacte de Toledo, els polítics arribaren a l’acord per a la revaloración de les pensions per l’IPC real, el que suposarà una paga extraordinària per la diferència entre 1,6% i l’IPC real, que en principi s’abonarà a la fi del mes de gener.

“El 2018 es recordarà com l’any en què un moviment social de majors, va aconseguir véncer els poders reals, l’any, en què les reivindicacions d’aquest col·lectiu ,van aconseguir les derrotes més clares del Capitalisme en contra de la classe treballadora, derrotes gràcies a cadascú a cadascuna  de vosaltres per ser-hi, per omplir els carrers”.

Victòria Portas va desitjar que “el 2019, siga l’any en que prevalguen els drets de la Persona sobre el Capital i que altres moviments s’unisquen per defensar el pilar fonamental que és la Seguretat Social”.

Per finalitzar, els assistents a la concentració van corejar les  reivindicacions i les consignes del col·lectiu i van acabar cantant“La Cançó de les Pensions”.

Pense Pensions Dignes


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.