L’Hospital de la Ribera ha diagnosticat més de 900 nous casos de càncer en 2017

  • El 12 de febrer tindrà lloc en l’hospital el segon Tall de Pèl Solidari sota el lema “Dóna el teu pèl contra el Càncer”

  • Tot el cabell arreplegat de pacients i professionals es destinarà a crear perruques per a persones afectades de càncer

L’Hospital Universitari de la Ribera va diagnosticar més de 900 nous casos de càncer l’any 2017, una patologia que per la seua incidència i mortalitat s’ha convertit en un problema sanitari de primera magnitud. Diumenge, 4 de febrer, se celebra el Dia Mundial contra aquesta malaltia.

tall-pel-solidari-2018Segons els experts, aquests més de 900 nous diagnòstics de 2017 són xifres molt similars a les d’anys anteriors. Del total de casos, els més diagnosticats són el càncer de pulmó i còlon, seguits del de pròstata i mama.

En paraules del Dr. José Miguel Cuevas, Cap del Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital de la Ribera, “actualment comptem amb índex de curació global del 63% dels casos, i en determinats tumors, com el de mama, aconseguim el 84%”.

Segon Tall de pèl solidari
Amb motiu de la celebració el diumenge 4 de febrer, del Dia Mundial contra el Càncer, l’Hospital Universitari de la Ribera està organitzant el segon Tall de Pèl Solidari, que tindrà lloc en el propi centre hospitalari el 12 de febrer sota el lema “Dóna el teu pèl contra el Càncer”.

Aquest acte està sent organitzat en col·laboració amb la Junta Local contra el Càncer d’Alzira i l’Institut Jarque Centre Capil·lar, qui participarà desinteressadament aportant perruquers i instruments de perruqueria.

Durant aquesta jornada, que es desenvoluparà entre les 10:00 i les 13:00 hores, les persones interessades, podran tallar-se el pèl de forma gratuïta, en el hall principal de l’Hospital d’Alzira. Tot el cabell arreplegat es destinarà a l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC), per a crear perruques per a persones afectades de càncer.

Mariví Ferragut, presidenta de la Junta Local Contra el Càncer d’Alzira, ha volgut “fer una crida general a ciutadans, pacients, professionals sanitaris, juntes locals del càncer de la Ribera, associacions i entitats socials de la comarca a participar en aquesta activitat solidària”.

L’objectiu d’aquesta jornada serà superar els més de tres quilos de pèl que ja en 2016 va arreplegar l’Hospital d’Alzira en l’I Tall de Pèl Solidari.

La Ribera compta amb un índex de curació global del 63% dels casos, i en el de mama aconsegueix el 84%

Abordatge integral del càncer
Com en els grans hospitals de referència, el centre sanitari de la Ribera ofereix un abordatge integral de tot tipus de tumor (mama, pròstata, còlon, pulmó, cap, escurçant els temps de resposta i oferint la màxima eficàcia i qualitat assistencial.

Així, l’Hospital de la Ribera disposa d’una àmplia cartera de serveis en matèria oncològica per a oferir una atenció integral i especialitzada, que inclou l’estudi genètic de tumors, consulta de risc familiar, tècniques pioneres per a la cirurgia reconstructiva de mama, dos Acceleradors Lineals d’electrons per a Radioteràpia, Braquiterapia, Mamògraf 3D per Tomosíntesi o la tècnica de Biòpsia Ràpida per a càncer de mama, entre uns altres.

Així mateix, l’Hospital compta amb un comitè de tumors, format per una sèrie d’experts interdisciplinaris (radiòlegs, patòlegs, cirurgians i oncòlogs), que estudia cada cas de forma individual i decideix el tractament més adequat a seguir per a cada pacient.

Hospital de la Ribera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada