Cullera estudia la ruta més segura al col·legi més distant del poble

Cullera estudia la ruta més segura al col·legi més distant del poble
  • L’ajuntament vol millorar la qualitat dels desplaçaments a peu dels alumnes

El consistori cullerenc està estudiant un itinerari per a garantir la seguretat dels xiquets durant els trajectes a peu de casa fins al col·legi i viceversa. L’objectiu és evitar l’ús del cotxe i afavorir la tranquil·litat dels pares donant un poc més d’autonomia als menuts durant els trajectes.

De moment, el recorregut ideat va des de la plaça Mongrell fins al col·legi Sant Agustí, situat als afores de la localitat.

La regidora d’educació, Sílvia Roca, diu que ‘es planeja senyalitzar tota la ruta per a complir amb dues funcions bàsiques, d’una banda, garantir la seguretat en l’àmbit viari, reforçant sobretot la precaució en els passos de zebra, i per un altre, acordar una sèrie de punts de trobada perquè els xiquets i xiquetes puguen iniciar el recorregut en companyia’.

Fent un pas més enllà, es planteja la possibilitat que alguns comerços s’adherisquen a la iniciativa i funcionen com a punts de contacte/ajuda davant qualsevol imprevist. Així, els xiquets tindrien on acudir en cas que necessiten telefonar de manera urgent, per exemple.

Roca afig que en el pla també estan col·laborant tots els col·legis de Cullera a la recerca d’una cobertura la més àmplia possible. Des de l’ajuntament estan treballant les regidories d’Educació i Mobilitat, esta última encapçalada per Hugo Font. A més, es compta amb la participació de la Policia Local.

El col·legi la Milagrosa de Cullera ha fet una ruta per als seus alumnes, encara que només es durà a terme durant esta setmana.

L’inici per a la ruta està prevista per al pròxim mes de desembre. Fins aleshores el consistori seguirà estudiant quines són les millors alternatives, sempre en mires cap a la seguretat dels estudiants.

Ajuntament de Cullera

Fotografia difosa pel propi consistori

 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada