‘Història d’una vila’, exposició fotogràfica del passat recent d’Almussafes

‘Història d’una vila’, exposició fotogràfica del passat recent d’Almussafes
  • La mostra arreplega prop de cent imatges i dedica un espai especial a les 9 parelles que enguany celebren les noces d’or del seu matrimoni

L’exposició “Història d’una vila” s’ha convertit ja en un clàssic a Almussafes. Des de fa nou anys, amb motiu de l’inici de la setmana homenatge als majors del municipi, l’Ajuntament de la localitat organitza una mostra fotogràfica en la qual arreplega una selecció d’imatges antigues perquè els almussafenys i almussafenyes recorden èpoques passades i coneguen com era la vida en dècades anteriors.

expo-fotos-antigues-almussafes-2017_2

Toni González, en el moment de la seua intervenció

Dilluns 16 d’octubre a les 18 hores, el hall de la llar dels jubilats va acollir la inauguració d’una nova edició d’aquesta iniciativa, que en aquesta ocasió inclou prop de cent imatges, entre les quals es troben les nou dels matrimonis que enguany 2017 celebren el seu cinquanta aniversari de noces, una de les seccions que mai falta a la seua cita amb aquesta exposició retrospectiva en la qual són els ciutadans els que aporten el material exhibit.

L’alcalde d’Almussafes, Toni González, i la regidora de la Tercera Edat, Paqui Oliver, van presidir l’acte, al que van assistir els membres de la junta directiva de l’Associació de Jubilats i Pensionistes i prop d’un centenar de persones, entre elles moltes de les quals han cedit fotografies, els quals van gaudir amb el visionat de les imatges i amb el refrigeri oferit al final de la presentació.

“Revaloració del nostre passat”
“Des de l’Ajuntament d’Almussafes hui donem un altre pas endavant en el que suposa la recuperació de la nostra memòria col·lectiva històrica amb la presentació de totes aquestes fotografies, cedides per diferents famílies d’Almussafes, a les quals agraïsc personalment la seua implicació i compromís en aquest projecte que, al cap i a la fi, el que pretén és continuar il·lustrant la nostra història amb imatges”, va explicar Oliver durant la seua intervenció.

Per la seua banda, el primer edil va assegurar que amb aquesta mostra continuen “desenvolupant aqueixa eficaç labor de recuperació, conservació i alhora revaloració del nostre passat en imatges, sent conscients de la gran rellevància sociocultural de la fotografia com a document que construeix una identitat”. Per a González, “aqueix caràcter patrimonial juga un paper essencial en la salvaguarda de la nostra memòria col·lectiva històrica”.

Com a novetat, enguany s’ha aplicat un canvi significatiu en la manera d’oferir les imatges. Per primera vegada han desaparegut els panells i s’ha optat per imprimir les fotografies en grandària 40×50 centímetres i per emmarcar-les posteriorment, amb el que es persegueix que les persones majors puguen visionar-les millor. El resultat podrà visitar-se fins a divendres que ve 3 de novembre.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.