Alejandro Grau publica el primer llibre d’una titulació nàutica associat a una APP

  • El navegant cullerenc trau al mercat Ballestrinque, un manual per a obtenir el títol de PER

Alejandro Grau, veí de Cullera i conegut navegant i professional del món nàutic, acaba de publicar el llibre “Ballestrinque”, una publicació que conté tot el temari necessari per a obtenir el títol de Patró d’Embarcacions d’Esbarjo (PER).

Alejandro Grau

Alejandro Grau

Aquest llibre destaca per ser el primer que porta associada una aplicació, també denominada Ballestrinque. Fins ara ja existien altres APP en el mercat sobre el títol de PER, però cap estava associada a un llibre concret. Grau, en enllaçar la APP amb el llibre, permet que cada vegada que un alumne acaba d’estudiar un tema, puga realitzar una sèrie d’exercicis en l’aplicació. A més, també hi ha proves de exámen perquè l’alumne puga practicar abans de l’examen oficial.

Cal assenyalar que el PER és el títol nàutic més popular, ja que és el que solen obtenir la majoria de navegants que gaudeixen del mar per afició.

Una altra diferència important d’aquest nou manual és el seu alt contingut gràfic. Grau ha volgut dotar al llibre d’un gran nombre d’infografies i fotografies perquè els termes i maniobres siguen molt més comprensibles. A més, cal destacar que el pròleg del llibre està escrit pel conegut navegant Alex Pella.

Primer llibre
Aquest és el primer llibre d’Alejandro Grau i, segons explica l’autor, “en el mercat hi ha molts llibres sobre el PER, però en els meus anys com a professor, veia que a tots els faltaven imatges i gràfics que feren més fàcil l’estudi del temari, a més de que faltava enllaçar-los a l’era digital”.

Grau ha estat un any preparant aquest llibre i, per a açò, ha comptat amb l’assessorament de professors de diferents escoles nàutiques i ha realitzat un intens treball de recerca. “Per a mi ha sigut tota una experiència escriure el meu primer llibre”, diu Grau, que afegeix “he treballat molt dur, però també he gaudit molt durant tot el procés”.

Alejandro Grau va començar la seua activitat en el món nàutic amb l’edició de cartografia digital i la distribució d’hèlixs a la fi dels anys 90. Anys després va començar a treballar com a docent en diverses escoles nàutiques i ha treballat com a mariner i patró en Remolcadores Boluda SA.

L’autor compta amb un ampli currículum de títols nàutics d’esbarjo i professionals. També va participar com a periodista en les expedicions Camel Trophy de Sibera (1990) i Guyana (1992). En el plànol esportiu, és patró del veler Slainte, amb el qual ha pujat al podium en destacades regates i, en 2016, va aconseguir el subcampionat autonòmic d’altura de la Comunitat Valenciana.

Però Ballestrinque no serà l’última publicació d’Alejandro Grau. El navegant cullerenc té previst publicar també altres dos llibres sobre el títol de Patró de Navegació Bàsica (PNB) i un altre per als alumnes que tenen el PNB i volen obtenir el PER.

R.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.