Cullera repara el segon forat que amenaçava la seguretat en l’Illa dels Pensaments

Cullera repara el segon forat que amenaçava la seguretat en l’Illa dels Pensaments
  • La zona s’ha reforçat amb una escullera per a frenar l’erosió pròpia de la mar del mur de protecció

Els veïns de l’Illa dels Pensaments de Cullera ja poden respirar tranquils. Estos dies s’ha procedit a la reparació del segon forat que amenaçava este punt de la costa.

La bretxa, de considerables dimensions i gran profunditat, s’havia originat fa alguns anys fruit de l’erosió del mar; les autoritats locals temien que part del paviment afectat s’enfonsara.

L’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, i el regidor de Serveis Exteriors, Salva Tortajada, han visitat el lloc per a comprovar sobre el terreny la realització dels treballs, desenvolupats per la Demarcació de Costes de València a petició del consistori.

El forat s’ha tapat amb formigó i a més s’ha reforçat amb una escullera de protecció, anteriorment inexistent, segons ha detallat Tortajada. «Açò ens donarà més tranquil·litat», defensa el responsable municipal.

Amb esta mesura es pretén minimitzar els efectes de l’erosió marítima, especialment durant episodis de forts temporals. «El mar colpejava directament en el mur i provocava un desgast important, que ara es reduirà», apunta el regidor.

El forat, format sobre un carrer per als vianants, s’emplaçava en la zona de la platja del Coloso, enfront de l’edifici Panorama. Tenia dos metres de diàmetre, aproximadament, i la profunditat feia témer que el paviment acabara cedint.

Fa quasi un any, el govern local ja va reparar un altre forat originat en un altre punt de l’Illa. En eixa ocasió, va haver de fer-se amb recursos del Pla d’Inversions Sostenibles de la Diputació de València. Aquell forat era encara més considerable i va ser la primera de les prioritats d’actuació en la zona.

La preocupació entre el veïnat era palpable. «Quan entràrem a governar, va ser una de les prioritats que ens marquem perquè temíem que el problema anara a més. Ara ho hem solucionat i seguim treballant en la millora i reparació d’altres infraestructures en esta zona», conclou Tortajada.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.