El govern de Sueca segueix programant xerrades envers polítiques d’igualtat

El govern de Sueca segueix programant xerrades envers polítiques d’igualtat

La capital riberenca és una ciutat capdavantera a la comarca en polítiques d’igualtat. El consistori ve celebrant en els darrers mesos un cicle per impulsar el debat ciutadà i la reflexió entorn a la igualtat de drets sota el títol “Mirades Violeta”. L’Ajuntament de Sueca entén que este és un repte social, en el qual les institucions juguen un paper fonamental, i amb este cicle es proposa posar en el centre d’atenció la igualtat real i efectiva en tant que a drets i oportunitats. Moltes de les xerrades han estat organitzades també des d’una perspectiva de gènere per abordar el debat en relació a la dona i amb l’objectiu de reforçar la prevenció i sensibilització comunitària respecte a la xacra de la violència de gènere.

En les darreres jornades el consistori ha convidat diferents veïns i veïnes de la ciutat a sumar-se al debat. La igualtat en l’esport i la dona en l’art i la cultura, han estat els dos darrers temes. El consistori tracta d’aprofundir en un debat des de totes les vessants – la social, política, cultural, etc.- i obert a totes les edats, gèneres i condicions, tot amb l’objectiu  d’intercanviar visions i experiències per aconseguir aprendre en conjunt.

En novembre, amb motiu de la celebració del Dia Mundial Contra la Violència de Gènere s’han programat dues cites més. Així el pròxim 8 de novembre el debat versarà sobre la violència de gènere i la violència domèstica i el 29 de novembre s’ha organitzat altra  sessió que posarà el focus sobre les persones amb mobilitat reduïda. Els debats tindran lloc al saló d’actes de la Biblioteca Municipal de Sueca a les 19:00 hores de la vesprada.

La iniciativa ha estat molt aplaudida pels assistents. La bona acollida per part del públic ha motivat la continuïtat, al llarg de tot l’any, d’estes jornades que van nàixer en el 2015 amb motiu del Dia Internacional de la Dona. A més a més, el canal de televisió local, Sueca Tv, emet en la seua programació les diferents sessions i ofereix la possibilitat de recuperar-les a través del seu canal online.

La tasca del consistori, però, va més enllà. Unitats de Guàrdia Civil i Policia Local de Sueca treballen coordinades per atendre les víctimes i en els darrers mesos, l’Ajuntament de Sueca ha encapçalat també la convocatòria, a través de l’Oficina d’Atenció a la Víctima, de tots els representants dels catorze municipis que conformen el partit judicial de Sueca per sumar esforços i coordinar les seues polítiques front a la violència de gènere i per estudiar també la creació d’un punt de trobada familiar amb seu a la capital de la Ribera Baixa.

Alguns dels ajuntaments com ara Cullera, Simat, Corbera i Favara han aprovat ja en l’últim ple celebrat una moció per proposar la celebració conjunta del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, el pròxim 25 de novembre, així com també per impulsar de manera conjunta tot un seguit d’accions i iniciatives per la lluita contra la violència de gènere. Sueca portarà la moció al pròxim ple que se celebrarà el dijous 3 de novembre.

Ajuntament de Sueca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.