Almussafes invertirà 390.000 euros del superàvit de 2015 en inversions sostenibles

Almussafes invertirà 390.000 euros del superàvit de 2015 en inversions sostenibles

El consistori municipal va liquidar el pressupost del passat any amb un excedent pressupostari de 3,95 milions d’euros, a més de complir amb tots els paràmetres regulats en la Llei d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat  Financera.

ronda-almussafes-oct-2016

Instal·laran una barana de protecció en la ronda Síndic Antoni Albuixech

Eixe escenari sanejat en el que es mou l’Ajuntament d’Almussafes li va a permetre destinar 390.000 euros del superàvit acumulat en 2015 a projectes d’inversió financerament sostenibles i amb una vida útil superior a 5 anys, durant el present any, d’acord amb el Reial Decret Llei del Govern.

Precisament en el ple de dilluns passat es va aprovar per unanimitat la modificació de crèdit que permetrà la realització d’un total d’onze actuacions que, el regidor d’Urbanisme, Andrés López, considera prioritàries “ja que donen resposta a peticions ciutadanes que ens han traslladat els diferents agents socials durant el present any”.

Onze Inversions sostenibles
Amb el romanent líquid de tresoreria per a gastos generals s’invertiran un total de 58.000 euros en una actuació urbanística que el propi edil d’Urbanisme qualifica de necessària des del punt de vista de la seguretat ciutadana. Es tracta de la instal·lació d’una barana de protecció en la ronda Síndic Antoni Albuixech, per a evitar possibles accidents entre la vorera i els camps fronterissos a la mateixa. “De fet, diàriament esta zona es transita per una gran quantitat de veïns i veïnes en els seus passejos diaris”, explica. Per a l’execució de l’esmentada obra, el consistori d’Almussafes ha sol·licitat el corresponent permís a la Conselleria d’Infraestructures, ja que la Generalitat Valenciana ostenta la titularitat de l’esmentada ronda de circumval·lació de la població.

L’ajuntament també ha pressupostat 40.000 euros per a l’asfaltat dels carrers Mestre Serrano, Sant Josep i Ausiàs March i un muntant de 26.000 euros a l’adequació del camí rural Picassent, una intervenció que ja fou informada en l’última sessió del Consell Agrari Municipal.

A la continuació del Pla d’Eficiència Energètica, que incorpora la instal·lació de plaques LED en tot el nucli urbà i també en els jardins públics, i la primera fase dels quals desenrotllada el passat any ha suposat un estalvi net en la factura anual de la llum de l’Ajuntament de 300.000 euros, l’executiu dedicarà 95.000 euros. Esta quantitat es distribuïx en tres projectes que integren la substitució de lluminàries en les quatre rondes de circumval·lació per plaques tipus LED, intervenció xifrada en 50.000 euros; la renovació de les lluminàries també en diferents vies públiques com el carrer Sueca i les zones del Pontet i la Constitució, amb un cost de 25.000 euros; i la instal·lació de lluminàries completes en els parcs del Pontet i la Constitució, amb un pressupost de 20.000 euros.

Una altra de les inversions financerament sostenibles aprovada és la instal·lació d’un graderia telescòpica en el pavelló municipal, “ja que la gran quantitat de competicions d’àmbit autonòmic, nacional i internacional celebrades en el mateix requerixen d’un major espai destinat al públic assistent”, destaca López. En concret, l’ajuntament invertirà 30.000 euros eneste projecte que oferirà un total de 150 localitats a peu de pista, que se sumaran a les 250 existents a les grades de la part superior de la pista central. També en la instal·lació esportiva s’executarà l’obra de tractament superficial del paviment de biosuro, el manteniment de la qual s’ha de realitzar cada deu anys. “En esta actuació invertirem 37.000 euros”.

Un total de 86.500 euros de l’excedent pressupostari servirà per a completar el projecte d’adequació de la gran superfície d’estacionament destinada a camions i a vehicles en el parc industrial Joan Carles I. “Conclourem la intervenció que duem a terme este estiu, amb el tanca dels dos pàrquings, la plantació d’arbres en els mateixos, l’adequació dels accessos, així com a la desviació de les aigües per a evitar l’entollada del solar després de les pluges”, afirma el regidor.

Finalment, el consistori municipal sufragarà les obres d’execució d’una vorera i un carril bici junt amb el cementeri municipal, amb una dotació de 18.000 euros.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.