El vedat de caça de Cullera recapta en la subhasta 32.750 euros, poc menys que l’any passat

El vedat de caça de Cullera recapta en la subhasta 32.750 euros, poc menys que l’any passat

La subhasta de replaces del vedat de caça de Cullera per a la temporada 2016-17 celebrada ahir diumenge ha superat de nou la barrera dels 30.000 euros. Encara que l’alegria en la despesa no va ser la mateixa que l’any passat, els nivells d’enguany es mantenen entre els millors de la crisi després d’anys en els quals la recaptació va arribar a caure en picat.

En total, la Junta de Tirades va aconseguir recaptar 32.750 euros, una xifra sensiblement inferior als 38.150 euros del període anterior. Les reticències a la disponibilitat d’aigua en el vedat han estat un factor determinant, encara que des del Sindicat de Regants es va deixar clar que els nivells d’enguany s’espera que se situen en els mateixos nivells de l’any passat.

Per la seua banda el regidor de Caça, Salva Tortajada, s’ha mostrat «mitjanament content» perquè solament una de les replaces ha quedat per adjudicar. En total eren 27 les que eixien a pública subhasta.

«La conclusió és que la tendència seguix sent millor que en els anys previs a la crisi, per la qual cosa la continuïtat del vedat està més que garantida», valora l’edil Tortajada.

La replaça més cotitzada ha estat la número 13, per la qual es van pagar 3.150 euros. La segona que va collir una licitació més alta fou la 6, amb 3.050 euros. En el costat oposat, va haver-hi diverses per les quals solament es van oferir 250 euros.

Aigua garantida
Malgrat la sequera, des del Sindicat de Regants es va assegurar que la inundació del vedat està garantida per a esta temporada. També des d’eixe organisme es va comentar la possibilitat que els caçadors ajuden en la crema de la palla de l’arròs d’acord amb els propietaris de les parcel·les i sempre que es complixen les normes. Des de l’ens de regants es van mostrar satisfets per haver aconseguit l’autorització per eliminar les restes de la sega «fruit de la pressió» realitzada.

La subhasta estigué presidida per l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, acompanyat pel regidor de Caça. El vedat de Cullera se subhasta des de 1882. La Sala Multiusos es va omplir amb més de 200 caçadors que van viure una jornada marcada per un ambient festiu i per les ganes que comence la temporada de caça.

Calendari
La primera tirada està fixada pel 3 de desembre, dissabte. Les següents tindran lloc els dies 10, 17, 24, 31 d’este mateix mes. Al gener del 2017 hi haurà dues jornades més els dies 7 i 14.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.