Projecten diumenge a Almussafes el documental sobre gent de la Marina que emigrà als EUA

Projecten diumenge a Almussafes el documental sobre gent de la Marina que emigrà als EUA

Aquest diumenge 2 d’octubre a les 19 h. en el saló d’actes del Centre Cultural d’Almussafes es projectarà el documental “Cap a la terra promesa”, un reportatge que explica com es va desenvolupar el procés d’immigració dels valencians que es van traslladar a EUA a la recerca de treball entre 1906 i 1920. Podrà seguir-se en versió original en valencià i amb subtítols per a les persones sordes. La cinta, amb una durada de 92 minuts, forma part d’una trilogia creada pel director i guionista Juli Esteve.

Coincidint amb l’inici dels actes per a commemorar la festa de el ‘9 d’octubre’, l’Ajuntament d’Almussafes ha programat per a aquest diumenge 2 d’octubre la projecció del documental “Cap a la terra promesa”, un treball que suposa el primer d’una sèrie de tres reportatges que els seus creadors han anomenat “Del Montgó a Manhattan. Valencians a Nova York”.

En ells, la productora Infotelevisió relata el viatge que prop de 15.000 valencians, sobretot de la Marina Alta i la Safor, van realitzar entre 1906 i 1920 per a emigrar a Canadà i EUA.

“Creiem que és molt important que els almussafenys coneguen la seua història i la del seu entorn i, en aqueix sentit, és enriquidor que puguen fer-ho a través de diversos formats com els documentals, les exposicions o les conferències. En aquest cas hem triat aquesta interessant creació audiovisual pel que explica i per la seua qualitat, per la qual cosa esperem que els veïns s’acosten per a descobrir una part del nostre passat poc conegut per a la majoria”, destaca la regidora de Cultura, Teresa Iborra.

“Fugien de la misèria i dels abusos, per a buscar el pa i el futur que ací no tenien”, expliquen. Allí van haver d’aprendre un idioma nou, canviar de cultura i treballar per a poder tornar amb uns diners que molts van utilitzar per a comprar una casa. No obstant açò, no tots ho van aconseguir. Alguns es van trobar en arribar a Amèrica, en 1921, amb una crisi que els va deixar sense treball i que els va fer “tornar a casa sense un duro en la butxaca”. En aqueixa part de la història és en la qual se centra el documental, que amb una durada de 92 minuts, es podrà visionar de forma gratuïta i amb subtítols per a persones sordes aquest diumenge a les 19 h. en el saló d’actes del Centre Cultural.

“Cap a la terra promesa: Del Montgó a Manhattan. Valencians a Nova York” està escrit i dirigit per Juli Esteve, qui ha comptat amb Antonio Arnau i Esther Albert en l’apartat de la imatge, l’edició i la postproducció.

Ajuntament d’Almussafes


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.