Familiars de Leonardo Borràs donen a Sueca l’original en guix del bust de Joan Fuster

Familiars de Leonardo Borràs donen a Sueca l’original en guix del bust de Joan Fuster

La Casa de Joan Fuster alberga, des d’este dimecres, el motle en guix del bust original de bronze de l’escriptor, que s’exposa a la Plaça de l’Ajuntament de Sueca. El bust en guix s’ha conservat fins ara a l’estudi del seu autor, l’artista algemesinenc Leonardo Borràs; ara, però, la seua família ha decidit donar-lo a la ciutat de Sueca, on consideraven que s’havia de guardar, després de la mort de l’autor de l’obra ja fa dos anys.

Darrere del bust de Fuster que hi ha exposat a la Plaça de l’Ajuntament de Sueca hi ha tota una història. Esta és una de les obres favorites del seu autor. Segons ha explicat el seu fill, Vicent Borràs, reconegut escriptor de la narrativa valenciana, el bust va estar l’excusa de l’escultor per conéixer a l’escriptor i assagista suecà. El fill de l’artista recorda al seu pare com un lector apassionat de l’obra i el pensament de Fuster.

El 1989 Borràs va comunicar-li a Fuster el propòsit de dedicar-li un bust, amb poques expectatives però que ell acceptara. L’autor suecà, no obstant, no va oposar-se. Borràs va fer-li el seu dia tot un reportatge fotogràfic a Fuster per tal de documentar tots els angles i les expressions del seu rostre i també va modelar el bust al viu, en un parell de visites que l’escriptor va fer a Algemesí.

Vicent Baldoví, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sueca, s’ha mostrat molt satisfet també del fet que la família haja confiat en el poble de Fuster per conservar l’obra completa de Borràs inspirada en l’escriptor suecà. Baldoví, a més, ha apuntat que la donació ha estat molt oportuna també, tot just ara, amb la celebració del pròxim 9 d’octubre ben a prop, quan any rere any s’ompli la casa de l’escriptor per celebrar esta data.

Els familiars de Borràs s’han mostrat també molt agraïts per “l’interés i la receptivitat mostrada, en tot moment,  per part de l’Ajuntament de Sueca i la direcció de la Casa Joan Fuster”.

Leonardo Borràs, qui a més a més va exercir com a docent en diferents centres educatius, va estar membre de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València i en la seua llarga i prolífica carrera artística, ha distingit la comarca de la Ribera amb les seues escultures.

En l’acte de donació també han estat presents el director de l’Espai Joan Fuster, Francesc Pérez Moragón; altre dels fills de l’artista, Leonardo Borràs i el cronista oficial de Sueca i director de la Biblioteca Municipal, Joan Antoni Carrasquer, acompanyats per tècnics municipals que han instal·lat el bust al nou emplaçament sobre una peanya.

Ajuntament de Sueca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.