Almussafes s’incorpora a la Xarxa de Municipis provincials per la Retenció del Talent

Almussafes s’incorpora a la Xarxa de Municipis provincials per la Retenció del Talent

Bartolomé Nofuentes, diputat delegat de Servicis Innovadors i Sostenibles, responsable del programa de Gestió del Talent de la Diputació, es va reunir durant el matí del passat dijous dijous amb el primer edil d’Almussafes, Toni González. Durant la trobada, celebrada en el despatx de l’Alcaldia, es va pactar l’adhesió de la localitat a la Xarxa de Municipis provincials per la Retenció del Talent, la primera creada en l’àmbit nacional que ja ha rebut diverses nominacions en reconeixement al suport i la promoció de l’emprendimient per part de les administracions públiques. Amb este acord, l’equip de govern reafirma la seua aposta decidida per l’ocupació juvenil, traduïda en les diferents línies estratègiques del seu Pla d’Ocupació, en les que dedica més de 150.000 euros a la lluita contra la desocupació entre el col·lectiu

El Pla d’Ocupació Local, les ajudes a emprenedors, les 30 beques per a graus, prostrats i estudiants de cicles formatius, així com la participació en el programa La Dipu Et Beca, en el Pla d’Ocupació Conjunt de les Administracions Públiques i en el Salari Jove són les principals accions impulsades des de l’Ajuntament d’Almussafes durant el present any 2016 amb la finalitat de retindre el talent i el potencial professional dels jóvens de la localitat. “La inversió de més de 150.000 euros a plans concrets per a inserir laboralment els nostres jóvens, amb major o menor formació acadèmica, reflectix sens dubte la ferma aposta contra la desocupació juvenil que desenrotllem des de la nostra entrada al govern municipal i en eixa línia de treball de retenció del talent continuarem durant tota la legislatura, sumant-nos així mateix a totes aquelles propostes encaminades a aconseguir la reducció de la desocupació i la fuga de cervells”, va comentar l’alcalde, Toni González, durant la reunió mantinguda amb el diputat Bartolomé Nofuentes ahir dijous a Almussafes.

La trobada va servir per a acordar la incorporació de la localitat d’Almussafes a la recentment creada Xarxa de Municipis provincials per la Retenció del Talent, que donarà una major visibilitat a les polítiques d’ocupació jove gestades des de les diferents localitats membres. Almussafes es convertix en la segona població adherida a la xarxa, constituïda des de la Diputació de València en relació amb el programa públic de Gestió i Retorn del Talent, a què l’ens autonòmic ha destinat més de quatre milions d’euros, articulats en tres línies de treball: La Dipu et beca, destinada a jóvens estudiants universitaris i de cicles formatius; les Beques postgrau, per a llicenciats; i La Dipu T’Eurobeca, que permetrà als llicenciats realitzar pràctiques a Europa.

Precisament amb esta iniciativa, la Diputació ha aconseguit la seua nominació al premi de “Millor Programa Públic de Retorn i Atracció del Talent 2016” que entreguen la Startup Ole i la Startup Europe Awards, una nominació amb la qual i segons el diputat de Projectes Europeus i responsable del programa, Bartolomé Nofuentes, “es reconeix el treball que des de la Diputació venim fent per a recolzar els nostres jóvens i aconseguir que tinguen un espai on créixer professionalment, sense necessitat anar-se fora”.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.