El Medusa deixa un impacte de 18 milions d’euros segons el govern de Cullera

El Medusa deixa un impacte de 18 milions d’euros segons el govern de Cullera

La tercera edició del Medusa Sunbeach Festival ha deixat un impacte econòmic d’al voltant de 18 milions d’euros a Cullera, segons les primeres estimacions realitzades hui pel consistori de la ciutat turística.

El macroesdeveniment musical ha aconseguit atraure 145.000 participants durant els tres dies de durada dels concerts i la setmana d’acampada, més del doble que l’any passat. Este fet el convertix en el festival de música electrònica més multitudinari d’Espanya i el que més creix del país.

D’altra banda, l’organització estima que durant els mesos previs al Medusa i durant els dies de durada de l’esdeveniment s’han creat entre 800 i 1.000 llocs de treball directes i indirectes.

L’alcalde, Jordi Mayor, ja avançà que l’impacte inicial estimat se situava en els 10 milions d’euros, però va advertir que es tractava d’una xifra «conservadora». Finalment, les previsions s’han vist superades encara que no obstant açò «no deixen de ser xifres prudents», ha matisat el primer edil, «si es comparen amb les oferides per altres grans festivals valencians amb menor afluència».

Mayor assenyala que els apartaments han estat ocupats al 100 % durant estos dies, fenomen similar al que ha ocorregut amb la gran majoria d’allotjaments hotelers. «Molts ens comenten que si hagueren tingut 100 habitacions més, les haurien omplert», ha afegit. «No cabia ni una agulla a Cullera», sentència.

De fet, es calcula que el 90 % de les pernoctacions del Medusa s’han efectuat directament a Cullera i el 10 % restant fora de la ciutat per no poder albergar el municipi tanta demanda.

L’hostaleria també ha treballat a ple rendiment amb diversos torns cada dia. Altres empreses, com les de transport, també han hagut de treballar més de l’habitual i en els comerços s’han augmentat les vendes de forma exponencial durant estos dies.

El muntatge de les infraestructures és un altre dels factors a tindre en compte per a calcular l’impacte econòmic que ha beneficiat un ampli nombre d’empreses.

«El festival ha sigut un revulsiu per a l’economia local. Molta gent ens demana que s’organitzen més festivals en la nostra ciutat, en la qual cosa treballem des de fa algun temps i confiem que puga prosperar», conclou l’alcalde.

Ajuntament de Cullera


medusa-cullera-2016-foto-recstudios-1

L’anàlisi del Medusa

El Medusa SunBeach Festival, es consolida com un dels esdeveniments de més renom i afluència del panorama d’estiu, comportant un gran impacte mediàtic i turístic, el que situa a Cullera com a referent en quant a espectacles d’aquestes característiques. Circumstància aquesta que no només s’ha obtingut gràcies a la iniciativa privada, atès el suport de l’ajuntament de Cullera, col·laborant i facilitat que un esdeveniment d’aquestes característiques es puga fer a Cullera s’ha fet essencial. I s’ha recolzat perquè volem que Cullera tinga un Turisme que no siga només de sol i platja, volem donar alternatives d’oci i la del Festiva Medusa cobreix un gran buit d’oci festiu que en els últims anys havia deixat a Cullera sense atractiu en aquest àmbit, i que li permet a hores d’ara tornar a ser un referent d’oci.

A més, s’ha de destacar l’impacte econòmic que comporta aquest Festival per al comerç local, que ha vist com s’omplien els seus establiments i molts d’ells havien d’ampliar fins i tot els seus serveis o penjar el cartell de complet.

Evidentment, també hi ha moltes coses a millorar, però com a qualsevol esdeveniment, i en la línia de la millora s’ha de continuar treballant, no obstant si que volem destacar la coordinació amb el Medusa SunBeach Festival feta des de les àrees de Govern que gestiona Compromís per Cullera. Així, pel que fa a la Regidoria de Sanitat, dirigida per Pere Manuel, ha destacat el regidor que «s’ha millorat el servei sanitari, al duplicar l’assistència mèdica, sobretot al instal·lar una zona d’atenció sanitària en el mateix recinte del Festival, així com pel fet d’haver coordinat les assistències amb el Centre de Salut de Cullera i el Hospital de la Ribera, el que ha comportat que la gestió de les assistències fora més ràpida i sobretot que no es congestionara l’ambulatori de Cullera, havent-se de destacar la professionalitat de tots els serveis sanitaris que han treballat en el Medusa». Per altra banda, i pel que respecta a la Regidoria de Neteja viària i recollida de residus, que gestiona Hugo Font, segons ha assenyalat «s’ha fet una gestió coordinada amb el Festival, per a facilitar la recollida de residus i la neteja de la zona, habilitant una zona de contenidors. I al mateix temps s’ha reforçat la neteja viaria en les proximitats de l’esdeveniment durant els dies en que estava obert, efectuant-se la neteja interna per operaris del propi festival, i en acabar aquest s’han intensificat els treballs de neteja, sobretot en les voreres del riu. S’ha de destacar també que des del Festival han volgut sumar-se a la sostenibilitat, i en aquesta edició han instal·lat contenidors de recollida selectiva de residus, així com s’han instal·lat tanques metàl·liques per a evitar que el fem i sobretot el plàstic acabara en el riu, el que també s’ha tractat d’evitar facilitant als usuaris del Medusa gots de plàstic que eren reutilitzables»

Compromís per Cullera

Fotografies de Rec Studios


 

  1. avatar

    Enhorabona als Socialistes de Cullera.
    Esteu fent gran un festival que va náixer amb un goverl municipal del PP.
    Lo de l’impacte de 18 milions d’euros és la mateixa propaganda que el PP parlava de la Fórmula 1

    Reply

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.