Trenta cuiners participaran a la festa popular del VII Concurs d’All i Pebre ‘Illa d’El Palmar’

Trenta cuiners participaran a la festa popular del VII Concurs d’All i Pebre ‘Illa d’El Palmar’

Dilluns que ve 11 de juliol, a les 19:00 hores, se celebra el VII Concurs d’All i Pebre Illa d’El Palmar, per iniciativa de l’Associació de Hostalers de la localitat. Es tracta de l’únic certamen amb aquest plat tan emblemàtic de la cuina valenciana com a protagonista dedicat a professionals de la restauració.

En ell participen 30 equips de cuina, la majoria de la pedania, però també competeixen amb altres restaurants de la província, que cerquen alçar-se amb l’honor de guisar el millor All i Pebre, elaborat segons la recepta tradicional d’aquest poble de pescadors.

L’organització fa lliurament als concursants de tots els ingredients que intervenen en la recepta, i també el combustible (llenya). L’All i Pebre s’ha de cuinar obligatòriament en perol de ferro. A més del vessant professional, el concurs s’ha convertit en una autèntica festa popular, capaç de reunir a més de 2.500 persones en la plaça La Sequiota, per a gaudir del All i Pebre.

Més de 200 professionals i col·laboradors de l’Associació d’Hostaleria fan possible que aquest esdeveniment gastronòmic, any rere any siga una realitat.

El jurat estarà format per destacats professionals de la cuina, premsa i cultura valenciana. Emetran el seu veredicte aproximadament a les 21:30 hores. Després del lliurament de premis se celebrarà un sopar popular per a tots els assistents en la mateixa plaça.

Recepta per a quatre persones
Ingredients: Per a 4 persones: 1 quilogram d’anguiles; 1,5 dl d’oli d’oliva verge extra; 50 grams pebre-roig dolç; 1/2 vitet; 1 cabeça d’alls; sal; 1/2 litre d’aigua; 500 grams de creïlles.
Procediment:Llavar les anguiles amb aigua freda i tallar caps i cues. Es tornen a llavar i assecar amb un drap. Una vegada netes es tallen en trossos de 6-8 cm. D’altra banda picar dents d’all en un morter i posar en el perol quan l’oli estiga calent. Fregir els alls i afegir juntament amb el pebre-roig, no parar de remoure al mateix temps. Agregar una bona quantitat d’aigua. Quan bulla afegir les creïlles trencades, a mitja cocció de les creïlles s’afegiran les anguiles. Rectificar de sal i afegir el vitet depenent del grau de picant que desitgem donar al guisat. Es deixa que coga durant 15 o 20 minutos. Reposar 5 minuts en el mateix calder i llest.
Observació: La recepta tradicional d’El Palmar no admet d’ametles, ni pa per a espessir. El pebre-roig que s’utilitza és de primera qualitat però no fumat com el de la Vera, perquè el seu potent sabor desvirtua completament el guisat.

O.R.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.