Peus-Quets: “… no pares, sigue, sigue!”

Peus-Quets: “… no pares, sigue, sigue!”

“La calor la fa a rotgles” diu la veu popular, i cadascú agafa la que vol, recolzen!

Pues es veu que als corredors els entra per una orella i els surt per l’ altra! Si fa calor, corren! Si neva, corren! Si plou, corren! Si venta, corren! Si cau Llorenç a plom i bada les pedres, corren!  I ara, com a remat i colofó, de lo que faltava assabentar-me: quant pedrega,… també corren! Jo crec que corren fins i tot en somnis!

Ara bé, benvinguda pluja la que ens ha refrigerat una mica l’ ambient donant-nos als que més acusem el calor un respir vital per enfrontar-nos a la resta d’ estiu, i els corredors  i corredores, malgrat ser autèntics Titans, també hauran agraït el “refresquet” caigut del cel.

peus-quets-trailers-2015Dijous, a Benifairó de la Valldigna, en festes, es corre la 8ª edició dels 8K. Carles Micó puja al podi fent 2on en Sèniors, i 5è de la general amb 28mn59, a ritme de 3:37 el kilòmetre. Raça de campió, pedigrí runner!

El divendres, Prese Claver, Sari Roselló i J.M. Lena participen a Llaurí on es celebra una carrera, gratuïta i solidària, de 8000m, amb aportació voluntària al Banc d’ Aliments d’ alguns queviures no peribles. Oratge amenaçador, núvols gris-antracita, trons i llampecs envoltant la zona!  Puh!  I que? Quan més dura la prova, més hi van! Els que devien córrer allà estaven, pitral punxat a la samarreta, sabatilles ben cordades, somriure al rostre, decidits a desafiar la inclemència del temps, passant per alt la climatologia feroçment hostil. La cursa certament comença en sec. A poc, uns quant kilòmetres més avant, es posa a ploure, i per a completar el dia, a les acaballes, una pedregada acomiada els atletes! Ja vos ho havia dit: Titans! La cursa es desenvolupa amb bones sensacions per part dels tres Peuets. Bons avituallaments, ambient popular, i com a record, samarreta de la cursa. Prese, com Carles el dia abans, puja 2ª al podi de Veteranes B. Estos tres fondistes, estan a totes les curses, i dupliquen molt caps de setmana. Prese, de nou en forma, recuperada de una lesió, copa dia a dia un podi. Una abraçada a esta meravellosa doneta que ens emociona cada vegada des de dalt del caixó. Gran Prese!

Dissabte al vespre, Sollana acull a un bon nombre de corredors a una cursa també solidaria, prova de 8K, com ho pondera l’ estiu, curteta, planeta si pot ser, i rapideta si la xafogor ho permet. Els blavets de Peus-Quets sumen la vintena, dalt o baix. Prese repeteix esta setmana, Sari i Manu també! I Cris Roman que este matí ha entrenat per muntanya una pila de kilòmetres, a la vesprada es presenta a Sollana, disposada a fer-ne més. Molt bona carrera de Alice Rebull, amb frustració de podi final deguda a una equivocació en meta. A les curses no cronometrades oficialment, hi ha probabilitats d’ error a l’ hora del triatge de guanyadors o guanyadores. Quedem-nos amb el bon crono obtingut. El podi vindrà segur més avant! Esta 29na Volta a Peu a Sollana ha servit per a acoblar ritmes de carrera a les que volen córrer la Marató de València.

Diumenge, a Cullera, Rosa Garcia se inscriu en solitari per a efectuar la XX Travessia Memorial Ximo Soldevilla : 2500m en línia recta (1250X2) des de l’ Oasis a la boia i tornar. Dissabte als 8K de Sollana, diumenge a competir en natació! Mar lleugerament ondulada, temperatura de l’ aigua excel·lent per a la prova, però una ingent bancada de meduses acompanyarà la nostra Rosa en tota la travessia. S’ en surt de totes maneres tan bé que fa tercera en Màster 4 Femení! Un podi més al sarró! Sirena que corre, o corredora que nada? Preparada per al triatló si que està. I per que no?

Peus-Quets? Pitjor que el “meneïto” salsero que pels 90’ cantava Proyecto Uno: ….el tiburón, el tiburón, no pares, sigue, sigue…

Joanjo Presència
Peus-Quets


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.