L’Ajuntament del Perello demana la declaració de zona catastròfica pel vent

L’Ajuntament del Perello demana la declaració de zona catastròfica pel vent

L’Ajuntament de El Perelló ha convocat un “Ple Extraordinari i Urgent” per a demà dijous dia 5 de febrer a les 13 hores, per a sol·licitar a la Conselleria d’Agricultura Pesca i Alimentació la declaració de “Zona catastròfica per vents” i que òbriga una línia d’ajudes per a pal·liar les destrosses en hivernacles.

perello-temporal-vent-2015-2La campanya de producció agrícola d’hivern en la Cooperativa Agrícola Unió Protectora de El Perelló, composta per la producció de verdures orientals i l’inici de la plantació de la famosa tomaca de El Perelló, prevista per a mitjan d’Abril, s’han vist afectats negativament com a conseqüència dels forts vents que han tingut lloc entre els dies 29 de gener i 2 de febrer, arribant fins a ratxes de vent aproximades d’uns 120 km/hora, segons s’ha certificat per les estacions meteorològiques més pròximes, causant una situació catastròfica i nombrosos danys en les instal·lacions agràries.

perello-temporal-vent-2015-3Els danys a què ens referim, afecten les estructures i cobertes dels hivernacles, imprescindibles per a este cultiu i en una menor quantia a la producció, la qual podria veure’s si concorren diversos factors com a conseqüència de no haver-los reparat amb suficient antelació ja que el vent de ponent no cessa i impedix les tasques de reparació.

Els danys quantificats a hores d’ara, en les estructures i cobertes de 80 socis de la Cooperativa ascendixen a 150.000 euros en una superfície afectada de 85.000 metres quadrats ubicats entre la gola de El Perellonet fins a la “ratlla del terme” amb Cullera, és a dir, tota la zona d’arena, on tradicionalment es cultiva la famosa tomaca de El Perelló i des de fa més de vint anys les verdures orientals.

Ajuntament de El Perelló


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada