Una borrasca des del golf de Cadis pot evolucionar en “gota freda” sobre el territori valencià

Una borrasca des del golf de Cadis pot evolucionar en “gota freda” sobre el territori valencià

En la mesura que passen les hores sembla que va confirmant-se la formació d’una gota freda, ço és, una depressió aïllada en nivells alts (DANA) que podria afectar la Ribera i altres comarques valencianes i de l’estat.

Sembla que el que hi ha segur és una irrupció d’aire fred en alçada i la formació d’una DANA entre diumenge i dilluns que es depenjarà i passarà per l’estret de Gibraltar i pel sud del nostre territori. Les temperatures en alçada seran molt baixes (-25 graus). Això suposa una inestabilització brutal de l’atmosfera.

Per altra banda, en superfície ja hi ha un anticicló al centre d’Europa, fet que afavoreix que la borrasca lligada a la DANA, es despenge cap al sud peninsular. Per tant això impulsarà vents de llevant i gregal al nostre territori.

A hores d’ara els models apunten a què des de la vesprada i sobretot nit del diumenge tindrem precipitacions molt intenses que segurament superaran els 100 mm en poques hores. Per tant, si es confirma, s’ampliaran els avisos. La situació més complicada seria la matinada de dilluns.

Després podia tornar a ploure amb intensitat durant dimarts, per al dimecres ja a escampar. Però a Portugal es mantindrà la inestabilitat i, per tant, dijous podria passar un front que podria deixar alguna gota.

Totes aquestes previsions poden variar molt, però es pot quasi assegurar que tindrem un final de cap de setmana mogut. I això també, molt ennuvolat tot el cap de setmana, atés que són les nuvolades prèvies del que vindrà.

A hores d’ara, l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ja ha activat l’avís groc per a tota la costa andalusa i valenciana a partir de migdia de diumenge. Caldrà seguir l’evolució de la borrasca per què podria anar a més.

César Alapont Crespo

Imatge: Previsió per a les 06 hores de dilluns, 2 de novembre.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.