El Consell promet augmentar les ajudes als municipis turístics en 2016

El Consell promet augmentar les ajudes als municipis turístics en 2016

L’Agència Valenciana de Turisme (AVT) augmentarà les ajudes als municipis turístics en 2016. Així ho ha anunciat divendres el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, durant la clausura d’una jornada de formació turística per a equips de govern municipals que s’ha celebrat a Cullera organitzada per la Universitat de València.

El nou Consell té intenció d’injectar més diners en estes localitats, que durant els últims anys de la crisi han patit notables retallades. Esta circumstància ha obligat als consistoris a assumir despeses extra en els seus pressupostos per a, com en el cas de Cullera, tractar de mantindre els seus estàndards de qualitat turística.

La capital turística de la Ribera ha experimentat una rebaixa en les ajudes autonòmiques de 240.000 euros d’abans de la crisi als 40.000 que va rebre en 2015. El nou govern municipal ja havia reclamat només prendre possessió un augment en les subvencions als responsables autonòmics, petició ara atesa.

Després de l’anunci, l’alcalde, Jordi Mayor, s’ha felicitat pel canvi de tendència i ha manifestat que els municipis «som la pedra angular de la política turística valenciana». Sobre este assumpte, ha afegit que espera que «la Comunitat Valenciana obtinga un millor finançament que redunde en benefici de les polítiques d’impuls turístic».

Jornada de formació
Experts de les tres universitats públiques valencianes han analitzat divendres a Cullera la situació actual i perspectives del model turístic valencià en la jornada de formació dirigida a equips de govern municipals i tècnics del sector turístic.

Els especialistes han coincidit que durant els últims anys de la crisi s’ha produït un estancament en la creació de places hoteleres i han detectat un repunt en l’oferta d’apartaments turístics, que s’han dinamitzat més en el nou context econòmic.

Davant esta situació, han indicat que el fet que Cullera explique quasi amb 17.000 segones residències representa una oportunitat per al turisme local. Per això han advocat per implementar una gestió adequada d’esta oferta, adaptant-la a les noves demandes del mercat.

L’anunci de Colomer coincidix amb la petició dels experts universitaris que la política turística canvie la seua forma d’organització i passada a estructurar-se de baix cap amunt, convertint als municipis en grans protagonistes i planificadors de les polítiques de desenvolupament del producte turístic.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.