Cullera declara totes les seues platges lliures de fum

Cullera declara totes les seues platges lliures de fum
  • La capital turística de la Ribera prohibix fumar en els seus 15 quilòmetres d’arenals

L’Ajuntament de Cullera ha declarat totes les seues platges lliures de fum. D’esta manera, queda terminantment prohibit fumar de llarg a llarg dels 15 quilòmetres d’arenals amb els quals compta la capital turística de la Ribera.

Així ho estipula la nova ordenança municipal de platges, aprovada en l’últim ple de juliol amb el suport de totes les forces polítiques. Este compromís amb la salut i la sostenibilitat del medi ambient s’ha plasmat ahir en el simbòlic acte d’hissada de la bandera de les Platges sense Fum que ha tingut lloc ahir al matí en la font de l’Oasi de Cullera.

La ciutat ha apostat per prohibir fumar en totes les platges perquè entén que és la forma més coherent de llançar un missatge de tolerància zero amb els fumadors irrespectuosos.

L’acte d’hissada de la bandera ha comptat amb la presència de la secretària autonòmica de Salut i Sanitat Pública, Isaura Navarro; l’alcalde de la localitat, Jordi Mayor i membres de l’equip de govern com la regidora de Turisme, Débora Marí; la de Sanitat, Susi Melià o el de Platges, Salva Tortajada.

«Les nostres platges no són un cendrer» ha dit contundentment la secretària autonòmica durant la seua estada a Cullera per a parlar del projecte ‘Platges sense Fum’ que impulsa la Generalitat i en el qual la ciutat turística de la Ribera cobra un especial protagonisme per l’alt nivell de compromís adquirit d’entrada, ja que a diferència de les experiències pilot per les quals van optar l’estiu passat alguns municipis, la capital turística ha decidit que la prohibició s’estenga a tota la costa.

«La platja és un espai públic i nosaltres com a responsables polítics hem de vetlar perquè la salut es protegisca», ha dit Mayor qui ha afegit que açò solament és el principi del projecte i que ara caldrà regular-ho i estipular les sancions.

Jordi Mayor ha afegit que l’altre gran beneficiari d’esta prohibició és el medi ambient perquè així s’evitarà que es tiren burilles a l’arena, un dels residus més habituals que poden trobar-se a les platges.

Ajuntament de Cullera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.