El PP denuncia que la conselleria provoca “caos en l’Albufera” al no arribar a temps per a la recollida de la palla

El PP denuncia que la conselleria provoca “caos en l’Albufera” al no arribar a temps per a la recollida de la palla
  • Elisa Díaz critica que “la licitació arriba tard i l’aigua arribarà abans de la recollida dels restolls”

a portaveu de Medi Ambient del Grup Popular en les Corts, Elisa Díaz, ha assenyalat que la Conselleria d’Agricultura “no arriba a temps per a la recollida de la palla de l’arròs a la qual es va comprometre provocant que un any més torne el caos a l’Albufera”.

Elisa Díaz ha assenyalat que “una vegada més, la paràlisi i falta de treball de la Conselleria repercuteix seriosament en el medi ambient”.

La portaveu popular ha explicat que “la Conselleria va establir un pla per a disminuir la crema de la palla de l’arròs, establint dues zones, l’A en la qual s’autoritzarien aquestes cremes i la B en la qual seria la Conselleria la que, a través d’una contracta, s’encarregara de recollir la palla de l’arròs. Però ací s’ha quedat perquè després s’ha despreocupat d’aquest assumpte, i després de traure la licitació per a la recollida de la palla de l’arròs en ple agost i quedar el mateix desert, ara torna a traure’l, però arriba tard”.

Elisa Díaz ha indicat que “no arriba a temps perquè la temporada de recollida de l’arròs està en marxa, i perquè el tràmit per a adjudicar i posteriorment executar la recollida de la palla de l’arròs a la qual es va comprometre la Conselleria es farà una vegada s’hagen obert les comportes a l’aigua, la qual cosa obligarà als agricultors que hagen sigut previsors davant la nefasta gestió d’aquesta Conselleria a fanguejar, mentre que uns altres que s’hagen molestat a preparar la palla per a la seua recollida no la podran fanguejar i això ocasionarà que es podrisca. Estem davant un nou nyap del Botànic”.

La popular ha indicat que “la ineficiència de la consellera Mollà està produint un risc al fet que es produïsquen aigües negres i mortaldat de peixos, al no haver pogut els agricultors cremar la palla de l’arròs malgrat que així ho aconsella l’informe de la pròpia direcció general d’Agricultura per al control de danys per anòxia i altres plagues. A més, al fanguejar també s’ocasiona que les collites esdevenidores siguen menors a causa de la matèria orgànica que queda en el terreny”.

El PP ha presentat en les Corts una sèrie de preguntes, les mesures a adoptar davant la situació desastrosa del Parc i propostes en positiu en aquest sentit. “La deixadesa d’aquesta Conselleria plagada de sectarisme posa en perill el Parc Natural de l’Albufera, i en escac als agricultors arrossers gràcies als quals se sosté l’ecosistema del parc. La situació és preocupant. La pròpia directora conservadora del Parc Natural ha alertat de la situació agònica de l’Albufera en assenyalar que està en l’UVI i aquesta situació l’agreuja encara més”.

Finalment, Elisa Díaz ha proposat que, “per a evitar un mal major, arribat aquest moment, Mollà ha de plantejar-se de manera excepcional autoritzar la crema de la palla d’arròs en la zona B per la seua incapacitat de recollir-la a temps”.

Partit Popular


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.