Manifestació davant la Conselleria d’Agricultura per a exigir solucions a la greu crisi de la taronja

Manifestació davant la Conselleria d’Agricultura per a exigir solucions a la greu crisi de la taronja
  • Els dirigents de AVA-ASAJA, FEPAC-ASAJA Castelló i UPA-PV es reuneixen amb la consellera, Elena Cebrián, per a lliurar-li un document són les seues reivindicacions

Al voltant de 2.000 citricultors, arribats de les totes comarques productores de cítrics de la Comunitat Valenciana, es van manifestar ahir al matí enfront de les portes de la Conselleria d’Agricultura per a exigir l’activació de mesures urgents que contribuïsquen a pal·liar la dura crisi de preus que està arruïnant al sector.

manifestacio-taronja-valencia-des-2018_2Els manifestants, convocats per l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA), la Federació Provincial d’Agricultors de Castelló (FEPAC-ASAJA), i la Unió de Xicotets Agricultors (UPA-PV) es van concentrar entorn de les 11.00 hores, i van tallar el tràfic durant alguns minuts per a, tot seguit, iniciar una marxa que va donar la volta al complex administratiu del Nou d´Octubre on se situen diverses conselleries, entre elles la d’Agricultura, a les portes de la qual es van concentrar tots els participants i on van bolcar caixes de taronges enmig d’una xiulada molt cridanera.

Els dirigents de les tres organitzacions agràries es van dirigir als reunits i tots ells van coincidir a destacar el respatler multitudinari que havia obtingut la convocatòria i la importància de romandre units per a fer sentir la força del sector a l’hora de reclamar els seus drets.

El president de AVA-ASAJA, Cristóbal Aguado, va reclamar “la renegociació dels acords comercials amb tercers països que competeixen de manera avantatgista i deslleial amb les nostres taronges” i va agregar que “les nostres peticions es dirigeixen tant a la Generalitat, com al Govern central i la Comissió Europea perquè hem de fer-los saber que la Comunitat Valenciana està en el mapa”.

Per la seua banda, el president de FEPAC-ASAJA Castelló, José Vicente Guinot, va dir que “no estem ací per a demanar almoina, sinó per a exigir preus justs”, mentre que el secretari general de la UPA-PV, Rafael Cervera, va denunciar que “la conselleria està dormida i segueix sense presentar el pla estratègic que necessita la citricultura”.

Moments després una comissió formada per nou responsables de les organitzacions agràries convocants -tres per cadascuna d’elles- va ser rebuda per la consellera d’Agricultura, Elena Cebrián, i el seu equip, als qui van lliurar un document amb les principals reivindicacions del col·lectiu.

A més de l’adopció de mesures concretes a curt, mitjà i llarg termini, AVA-ASAJA, FEPAC-ASAJA Castelló i UPA-PV reclamen al departament agrari de la Generalitat que exercisca de banderer dels interessos citrícoles davant Madrid i Brussel·les, així com que constituïsca una taula de diàleg permanent amb totes les entitats representatives del col·lectiu a fi d’establir un contacte fluid que permeta donar llit a un pla d’acció capaç d’asseure les bases necessàries per a revertir el rumb negatiu que segueix el sector.

Després de la reunió, els dirigents agraris van explicar que la consellera es va mostrar receptiva a les peticions plantejades i es va comprometre a treballar sobre la base del document presentat.

AVA-ASAJA


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.