L’Ajuntament de Sueca té oberts quatre fronts administratius-judicials en tres conflictes laborals

L’Ajuntament de Sueca té oberts quatre fronts administratius-judicials en tres conflictes laborals
  • L’Audiència ordena la reobertura del sumari del procediment penal per les oposicions del Consell Agrari de 2007

La Sala segona de l’Audiència de València ha esmenat una jutge de Sueca que el passat novembre va arxivar la causa penal encetada pel resultat d’unes oposicions del Consell Agrari Municipal de l’ajuntament de la capital de la Ribera Baixa de finals del 2007. El tribunal esmena així la decisió de la magistrada titular del jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 en interpretar que s’ha de reobrir el sumari i que s’han de dur a terme determinades comprovacions.

mar-2017-audiencia

Extracte de la resoluciuó de la Sala segona de l’Audiència

Tres dels sis integrants del tribunal qualificador d’aquest concurs-oposició ja declararen entre setembre i octubre de l’any passat per estar presumptament implicats en un delicte de prevaricació administrativa.

La magistrada va cridar en qualitat d’investigats a Salvador Gil (PSPV-PSOE), ex-primer Tinent d’Alcalde del govern local que presidia Joan Baldoví (Bloc); la secretaria del tribunal, i en aquell moment secretaria en funcions de la corporació municipal; i l’assessor de presidència del jurat i exresponsable de camins del Consell Agrari, avui jubilat.

La querella penal va ser presentada per dos dels aspirants a la plaça de conductor de primera convocada aquell any. Argumenten que el segon dels participants, i que va obtenir la plaça, incomplia el requisit establert a les bases de disposar del carnet CE (o C+E), que habilita al posseïdor a conduir tràilers.

Els denunciants van ser sabedors d’aquesta circumstància presumptament irregular a finals del 2015, vuit anys després. S’adjudicaven dos places de funcionaris de carrera i un dels querellants va obtenir el tercer lloc al final del concurs-oposició.

Un dels querellants va explicar que posats en contacte amb els actuals responsables de l’Ajuntament de Sueca, l’alcaldessa, Raquel Tamarit (Compromís) s’excusà en què per a les funcions que realitza l’empleat no cal el carnet CE i que, a més, aqueixa exigència en les bases va ser un error de transcripció. L’actual regidor d’Agricultura i president executiu del Consell Agrari, Salvador Campillo (GISPM) li demanà que “no menejara la merda”.

L’auto de la Sala segona de l’Audiència, contra el que no cap recurs, insta al jutjat a que comprove “si els vehicles i funció a la qual responien feia necessari o no estar en possessió del permís EC (o la fórmula o denominació que li siga adequada”; que si tots els aprovats disposaven de l’esmentat carnet; i aquelles que considere pertinents. Al marge del procediment penal, també hi ha obert un contenciós administratiu. La vista està programada per a aquest estiu.

Altres dos conflictes laborals oberts
D’altra banda, els poc més de setanta complements de productivitat que l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, va repartir el passat 28 de desembre entre treballadores i treballadors de l’ajuntament també han entrat en una ruta judicial.

En aquest cas el recurs presentat per un funcionari afecta l’acord del Ple de desembre passat en el qual Tamarit sustenta les seues resolucions. Tot i això, l’alcaldessa va resoldre pagar molts d’aquests complements salarials de manera retroactiva, aspecte aquest de dubtós rigor legal.

A més a més, en la majoria dels casos. la primera autoritat local justifica les assignacions suplementàries salarials en què els funcionaris beneficiats realitzen tasques superiors a la seua categoria laboral. En aquest sentit, la normativa estableix que els complements de productivitat s’han d’assignar per objectius.

Per últim, el quart front obert també arranca de decisions de l’alcaldessa. Es tracta de diverses comissions de serveis renovades a funcionaris d’altres ajuntaments que treballen al consistori de Sueca des de fa anys. El recurs l’ha presentat un sindicat. L’argument està basat en un possible frau de llei atés que aquestes comissions de serveis tenen establit un període de temps limitat que, en algun cas, s’ha superat amb créixens, segons fonts sindicals.

RBi

NOTÍCIA RELACIONADA:
21 setembre, 2016. Imputat la meitat del tribunal d’una oposició del Consell Agrari de Sueca del 2007


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.