Canvi radical de l’oratge amb vent, pluja, temporal de la mar i baixada de temperatures

Canvi radical de l’oratge amb vent, pluja, temporal de la mar i baixada de temperatures

S’ha acabat la primera primavereta de l’any; almenys, fins dijous. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha emés un avís especial per temporal de pluja, neu, vent i mar.

Aquesta inestabilitat començarà diumenge-dilluns i es mantindrà com a mínim fins dimecres. El grau de probabilitat de què es produïsca és alt, del 70% segons l’Aemet.

A la Ribera Baixa entrarem en situació de risc (avís groc) a les 21 hores de diumenge. Es poden donar precipitacions que poden acumular 60 litres per metre quadrat (60mm) en dotze hores. Les ratxes de vent podrien arribar a 80 quilòmetres per hora en moments donats.

El temporal evolucionarà molt ràpidament, segons les mateixes fonts, de manera que a les 3 hores de dilluns passarem a situació de risc important (avís taronja) per més pluja. A les 6 del matí també hi haurà avís taronja per risc de fenòmens costaners, amb vents de força 8 i ones de 4 i 5 metres.

Les condicions es recuperaran a partir de la vesprada tot i que es mantindrà l’avís groc. Per a filar més prim caldrà estar a l’aguait de què pronostiquen els especialistes.

Tot açò vindrà donat per què a partir del diumenge tindrà lloc un canvi de temps significatiu sobre la Península amb l’arribada d’una massa d’aire fred des de latituds més altes. A aquesta situació de descens tèrmic s’unirà el dilluns un flux persistent i humit del Mediterrani sobre àrees de l’est i sud-est peninsulars, que es veurà accentuat per la formació d’un xicotet centre de baixes pressions que s’anirà desplaçant des del Golf de València cap al Golf de Cadis, apunten des de l’Aemet.

Amb aquesta configuració meteorològica s’esperen, sobre grans àrees de l’est i sud-est de la Península, precipitacions abundants, tant de pluja com de neu en zones l’interior, acompanyades de ratxes de vents forts o molt forts i, en el Mediterrani occidental, malament estat de la mar, adverteixen.

RBi

En el mapa, previsió per a dilluns


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.