Cullera i més de 300 escolars recuperaran l’Alt del Cabeçol en el seu Dia de l’Arbre

Cullera i més de 300 escolars recuperaran l’Alt del Cabeçol en el seu Dia de l’Arbre

carrefour-cullera-tele-5

  • La regidoria de Medi Ambient implica als centres educatius en la reforestació de l’espai que abans s’utilitzava per a la pràctica de motocròs

La celebració del Dia Mundial de l’Arbre a Cullera tindrà enguany una significació especial. La regidoria de Medi Ambient, gestionada per Hugo Font, ha involucrat els centres educatius del municipi en la reforestació de la zona de l’Alt del Cabeçol, un espai muntanyós emplaçat en el Parc Natural de l’Albufera i que en el passat va sofrir una important degradació com a conseqüència de la pràctica del motocròs.

feb-2017-plantada-arbres-2

Repartiment simbòlic de plantons a representants de centres educatius

La regidoria calcula que plantarà al voltant de 600 arbres, entre pins i carrasques, ha assenyalat Font. A diferència d’altres anys, enguany el Dia de l’Arbre es desenvoluparà al llarg de 4 jornades, cada dijous entre el 23 de febrer i el 9 març.

Més de 300 alumnes de 4t de Primària contribuiran en la replantació d’una zona de titularitat pública que té una superfície d’uns 25.000 metres quadrats i s’ubica enfront de la  bassa de Sant Llorenç.

Per a la tasca de recuperació de l’Alt del Cabeçol, Font ha destacat que el consistori comptarà amb la col·laboració del Parc Natural de l’Albufera, dirigit per Paloma Mateache.

El dimecres, Hugo Font i la regidora d’Educació, Sílvia Roca, es reuniren amb els representants dels centres per tal de repartir les plantes i acordar el calendari d’actuacions. Ahir, els alumnes de Formació Professional Bàsica de l’IES Blasco Ibáñez ja treballaren en la zona preparant el terreny per a la reforestació.

El pròxim dijous seran el CEIP Lluís Vives i el Doctor Alemany els encarregats de la reforestació i els seguiran el dia 23 el CAES Sant Agustí i el Sant Vicent Ferrer- Germans Maristes. El 2 de març assistiran la Milagrosa i el Sant Antoni per a finalitzar amb la Inmaculada el dia 9. També hi col·laborarà l’IES Llopis Marí.

Els alumnes, a més, també aprofitaran prèviament els plantons per a les seues classes de ciències. D’altra banda es pretén posar en valor el coneixement de les espècies autòctones com ara el romer, el coscoll o el timó, presents al Cabeçol.

«El que també es pretén és que siga una activitat didàctica i de conscienciació per als alumnes. Per això s’ha procedit a fer un repartiment previ als centres escolars, de les dos varietats que es plantaran per a que puguen explicar les característiques de les mateixes i la seua importància en l’ecosistema, i al mateix temps, coneguen les pràctiques per a garantir el seu arrelament», conclou Font.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.