El Govern de Sueca oblidà convocar les beques de transport per a estudiants en 2016

El Govern de Sueca oblidà convocar les beques de transport per a estudiants en 2016

El PSPV-PSOE de Sueca exigeix explicacions al govern municipal després de perdre un altre any sense beques de transport, per la manca de responsabilitat i organització de l’equip de govern.

En maig de 2013, des de Joves Socialistes ja es va fer una proposta a l’Ajuntament per a crear una línia municipal de 10.000€ per a aquestes beques per a estudiants suecans que tingueren el seu centre d’estudi fora de la nostra localitat.

La llavors regidora d’educació, l’actual alcaldessa Raquel Tamarit, va rebutjar la proposta al·legant que eixa regidoria ja s’encarregava de massa despeses i no podia assumir-ne de noves. No més lluny de la realitat, el que va faltar va ser voluntat política.

Ja en setembre de 2015, el Grup Municipal Socialista presentà una moció demanant la creació d’una partida per a la creació de beques de transport, per un import mínim de 20.000€, la qual va ser aprovada per unanimitat.

Així doncs, quan a finals d’abril de l’any passat es va aprovar el Pressupost de l’Ajuntament, l’equip de govern va respectar l’acord plenari i va incloure la partida de beques de transport, encara que per un import inferior a l’acordat (15.000€).

No obstant això, anaren passant els mesos i plenari rere plenari, el Grup Municipal Socialista preguntàvem quan s’anaven a elaborar les bases de les beques de transport i els reiteràvem la nostra voluntat de col·laboració. La màxima resposta que rebérem va ser que “ja ens avisarien quan sapigueren alguna cosa”.
Ja estem a 2017 i les beques no s’han concedit. Això vol dir que si per a 2016 estaven assignats eixos 15.000€, ara no podran gastar-se fins a què es faça la liquidació d’enguany, allà per estiu.

En conclusió, a causa de la desorganització de Compromís i GISPM, es perdrà un altre curs sense beques de transport per als estudiants del nostre municipi. És la conseqüència d’un “equip de govern” que ven molt de fum però de gestió ben poca. No ens serveix l’excusa de què han tingut poc de temps ja que no és cert, perquè des de setembre de 2015 ja existia un acord plenari i sabien que s’havien d’elaborar les bases per a quan tingueren partida pressupostària, poder executar-les.

Assumirà alguna responsabilitat política el regidor d’Educació, Vicent Baldoví, i l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit? De segur que no, però almenys podrien demanar disculpes a la ciutadania per no haver fet la seua feina i retardar un altre curs la concessió d’aquestes beques que tenen com a finalitat, alleugerar l’economia familiar i garantir la igualtat d’oportunitats.

PSPV-PSOE de Sueca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.