Mayor, alcalde de Cullera: “Anem a fer front als despropòsits de l’anterior govern”

Mayor, alcalde de Cullera: “Anem a fer front als despropòsits de l’anterior govern”

El canvi polític s’ha consolidat a Cullera, segons ha afirmat aquest matí l’alcalde socialista Jordi Mayor en roda de premsa. La primera autoritat local ha posat com a exemple més destacat el desbloqueig de les obres de la piscina per a les quals la Generalitat aportarà dos milions d’euros. El primer aquest any i el segon en 2018.

Mayor ha comparegut davant els mitjans de comunicació acompanyat per Sílvia Roca i Hugo Font, portaveus al consistori del PSPV-PSOE i Compromís, respectivament. “Podríem escriure un llibre en dos volums de com no s’han de gestionar les infraestructures”, ha dit respecte a la “l’obra faraònica” de la piscina projectada amb un cost inicial de cinc milions d’euros. “Anem a fer front als despropòsits de l’anterior govern”, ha afegit.

Ara, l’ajuntament assumirà part del preu del projecte modificat de la primera fase, encara inacabat, una vegada ha obtingut la garantia que la segona fase la pagarà íntegrament la Generalitat Valenciana. Cullera transferirà aquesta mateixa setmana al govern autonòmic 211.000 euros corresponents a part del modificat d’obra que es va haver de realitzar en canviar-se el projecte amb la finalitat que siga la Generalitat la que contracte les obres.

“Hem comunicat que tenim disposició en tresoreria i anem a donar-los ja els diners”, ha assenyalat Mayor. La resta del modificat, que ascendeix a 248.000 euros, serà pagat per la Generalitat. “De no haver sigut per l’esforç conjunt de l’ajuntament i el govern del president Ximo Puig, podria haver acabat amb l’enderrocament de la infraestructura per la seua inviabilitat o en un procés judicial”, ha significat. Segons ha denunciat les relacions entre l’anterior Generalitat i el municipi estaven “trencades” en aquest assumpte per la divergència sobre qui havia d’assumir el cost de finalització dels treballs.

De forma addicional, la localitat pagarà els més de 400.000 euros que, segons calcula el primer edil, costarà la liquidació final de l’obra. Amb tot, s’espera que les obres es reactiven en pocs mesos encara que Mayor no s’ha atrevit a donar terminis. Tot i això, altre problema que hauran d’afrontar és l’estat de la maquinària ja ubicada en la piscina. “L’instal·lador ens ha transmés que si no es posen ja en marxa, passarà el període de garantia i no es podrà fer càrrec de possibles deficiències”, ha advertit l’alcalde, per la qual cosa l’interés del consistori és agilitzar la finalització de la primera fase.

“El pacte local dóna estabilitat, està funcionant”
Mayor ha destacat que en any i mig de govern PSPV-PSOE i Compromís, han aconseguit reduir el període de pagament de factures de 360 dies a 60 i que han acurtat l’endeutament en un 30%. En eixe sentit ha anunciat que en breu posaran en marxa les beques de transport per a estudiants “que fins ara no podíem per falta de diners i ara sí que podrem”. “El pacte local dóna estabilitat, està funcionant”, ha afirmat.

L’alcalde ha volgut fer constar que són la primera localitat que ha netejat les seues platges després del temporal de desembre amb fons propis. Han destinat 18.000 euros i s’han retirat 430 camions de canyes, troncs i deixalles.

Abans d’acabar ha explicat que estan pendents d’una trobada que han demanat al Ministeri Foment per què agilitzen i acaben, d’una per totes, el tram de l’A-38 entre Cullera i Favara. De la mateixa manera ha anunciat que l’ajuntament cedirà locals per a la formació del personal que contracte Carrefour que obrirà a la capital turística de la Ribera Baixa en les pròximes setmanes.

Per últim, ha defensat el projecte del Manhattan al qual ara se li posen impediments des del govern autonòmic. “El pla urbanístic està aprovat i no en tràmit; això -ha dit en referència a eixa paralització- és un error que s’ha de resoldre”, ha manifestat.

RBi


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.