Pedro Sánchez parla a Sueca de les bases del nou socialisme espanyol del segle XXI

Pedro Sánchez parla a Sueca de les bases del nou socialisme espanyol del segle XXI

Els militants i simpatitzants van parlar dissabte passat en dos multitudinaris actes, en el qual Pedro Sánchez va estar present a Sueca, capital de la Ribera Baixa.

pedro-sanchez-sueca-26-nov-2016-2

Pedro Sánchez, en l’entrada a la seu del PSPV-PSOE de Sueca

Sobre les 18:00 h. del dissabte 26 de novembre, l’anterior Secretari General del PSOE, va fer la seua aparició en els voltants de la Casa del Poble (seu dels socialistes suecans).

Des de les 17 h. els voltants d’aquesta Seu ja es trobava plena de ciutadans que esperaven expectants la presència de Pedro Sánchez, que una vegada allí, va tenir serioses dificultats per a arribar a la Seu socialista, entre abraçades, besades i crits d’ànim i suport.

Una vegada ja en la Casa del Poble, el Secretari General local, Dimas Vázquez, va fer el seu parlament, agraint a Pedro Sánchez, a José Luis Ábalos, a Andrés Perelló, i a tots els alcaldes, regidors, i membres de les diferents agrupacions, la seua presència a Sueca. Així com no, a totes les persones vingudes expressament des de diferents llocs d’Espanya, per a aquesta trobada que tenia com a títol “Per la veu de la militància”.

Vázquez va voler recalcar la importància dels temps en política referint-se a la Gestora, així com la importància de canalitzar de manera constructiva la indignació de gran part de la militància. L’agrupació socialista suecana, va aprofitar la visita de Sánchez, per a celebrar el Centenari del seu partit a Sueca, en el qual Dimas Vázquez va fer una llarga al·lusió als seus orígens, i un menció especial d’aquella primera junta del Partit Socialista Obrer de Sueca, una vegada va ser legalitzat, per 1916.

Després, va intervenir Pedro Sánchez, el qual va subratllar la necessitat d’un Congrés Federal, al més prompte possible, ja el PSOE està ara en terra de ningú. Sánchez va parlar d’un projecte col·lectiu no personalista, en el qual està disposat a participar i en el qual no sobra ningú, tot el contrari. En finalitzar el seu discurs, i entre les fortes ovacions dels presents, Pedro Sánchez va destapar una placa commemorativa del Centenari de l’agrupació socialista a Sueca, com a agraïment a la seua visita a la nostra ciutat.

Una vegada finalitzat l’acte en la seu del PSPV-PSOE, es va passar a l’Ateneu Sueco del Socorro, lloc emblemàtic de Sueca, i que en la seua fundació l’any 1869, va ser un centre destinat expressament perquè les classes obreres pogueren acostar-se culturalment a les classes més altes de la societat, intentant reduir les barreres entre aquells dos grups.

En aquest Ateneu, Pedro Sánchez es va donar un altre bany de masses, on multitud de ciutadans li demanaven que tornara a portar el timó del PSOE. Sánchez va dirigir unes paraules al públic que aglomerava de gom a gom el recinte, exigint públicament a la Gestora que complisca amb la legalitat interna que són els estatuts i la resolució del comitè federal del 28/12/15, que deia que s’havia de celebrar un congrés, una vegada constituït un Govern.

pedro-sanchez-sueca-26-nov-2016-3

L’Ateneu es va omplir de gom a gom

Per tant aquesta Gestora esta ja caducada, en haver-hi ja Govern en el nostre país. Així mateix Sánchez va prometre que treballarà per un model de partit federal, democràtic, autònom i d’esquerres.

En acabar l’acte de l’Ateneu, Pedro Sánchez, es va dirigir a una reunió de treball, en el casal de la Falla Bernat Alinyo, on ho esperaven Alcaldes, Regidors, Portaveus, Secretaris Generals, i altres càrrecs orgànics del partit, per a començar a traçar el que podria ser el nou projecte del PSOE.

Sánchez pretenia escoltar als allí presents, debatre i prendre notes sobre els diferents aspectes i dubtes, que se li van plantejar per a conformar un projecte col·lectiu del socialisme del segle XXI, adaptat als nous temps i als nous escenaris polítics que demanda la ciutadania, i on la militància de base tinga un important protagonisme. En aquesta reunió de Sueca, es va començar a dissenyar, uns possibles fonaments per al PSOE.

PSPV-PSOE de Sueca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.