Crònica del Club de Córrer Peus quets: Proves per a tots els gustos per a la tardor

Crònica del Club de Córrer Peus quets: Proves per a tots els gustos per a la tardor

Acabades les curses clàssiques de Voltes Populars, i també conclòs ja el Circuit de Trails de la Ribera i la Canal de Navarrés, sols queda per tancar el Circuit de la Dipu amb la Pujada al Castell de Xàtiva aquest Octubre i la Mitja marató de Xirivella al Novembre.

2016 -trail-vall-de-sego-luisa-carbo

Luisa Carbó al Trail de la Vall de Segó

La celebració i Gala de tancament de Trails es farà més avant, però que no ens porte a oblidar que Pepita Baldoví ha fet 3ª a la General del Circuit en categoria Màster, i això es d’ aplaudir i reverenciar! Un Trail no el corre qualsevol! Si bé atlèticament tots els Runners estan preparats per a fer-ho, ben pocs encara s’ hi juguen el físic. La ment… no la tenen enfocada al perill, temorosa de la aventura, poregosa del risc. Pepi no! La majoria de totes les proves, sola sense cap companyia, valenta, llençada, atrevida i disposada a córrer noves mampreses i experiències, aixì es aquesta gran Pepa!

Dissabte se corre el IIIer Trail de la Vall de Segó. Faura, Quart de les Valls, Benifairó de les Valls, Quartell i Benavites. Gran recorregut pla, llevat de una important i dura  incursió per la muntanya de la Rodana fangosa i humida, que li fa avorrir i odiar els trails a la nostra rubia… fins el pròxim, on la cabreta tornarà al monte, i sinó es al monte… a Montanejos! Luisa Carbó ha començat… i ha acabat el recorregut. S’ ha fet llarg, però ha anat a meta! 24 kilòmetres son considerables, per barrancs i vessants, asfalt i pista, urbs i natura, inclús per a Pascual Azorín que completa en meta en 4h15, 8è del Màster M. Doncs igual que deia de la Pepa… córrer un trail es paraula major i estos dos fora sèrie també se mereixen la ovació de tot el Club!

Diumenge més Trails. Pareix ser la modalitat de moda esta setmana. M’ agrada i molt. M’ agrada la muntanya, m’ agrada la natura, la aventura, la dificultat. I a Vicent Clar i Maritere Reig també. 19 kilòmetres per el Montot, els Cantalars, el Tossal negre, la Lloma Rodona, el Barranc de Bono o el Pla de les Creus, que té de tot menys un sol metre pla! Doncs bé, “envalentonada” per Vicent, Maritere acaba en meta 3ª marcant un boníssim temps de 2h32:30 i mereix el podi… sense pujar-hi perquè s´en va de Sellent segurament no havent-se assabentat de la tercera plaça de la seua categoria. Peuets i Peuetes, un’ altra onada d’ aplaudiments per a la parella de Favara!

A la Mitja Marató de Valencia Trinidad Alfonso 2016, tan sols s’ hi apunta Pepita Baldoví, a qui li toquen avui 30k de preparació per la Marató del 20N. Té la gran idea de agregar-se a la colla del pràctic de 2h15 i la enorme valentia de acabar la Mitja en 2h15:45! No es de Saragossa, però com si ho fos! A Pepa se li trava una idea entre cella i cella, i ho porta a bon fi! I al acabar, torna a engegar motors i fa els 9K que li manquen per al entreno marcat a les tables del Joan. “Con un par!” Se pot afegir alguna cosa més?

Els patidors que resten per a anomenar son els que continuen amb el full de ruta marcat, com Pepita, però per lliure. Llarguetes, per la Murta, per els termes de Favara i Llauri, cap al Perelló, i cap al Palmar completen la corba ascendent de preparació als 42K del proper Novembre, amb l’ ajut, companyia i avituallament de uns quants voluntaris del Club.

I la petita colla de “Pedaletes” que la passada setmana va fer una excursió a Gandia, este diumenge fan la volteta fins el Palmar comandades per Dolo.

Estes son doncs les proves de la tardor. Que també ho seran de l’ hivern evidentment. La muntanya s’ agraeix més amb fred… que prou te van a calfar els desnivells!

I ara ja totes i tots amb la ment enfocada a la Marató, el cos inquiet i tremolós i els peus com si ja estigueren, nerviosos, trepitjant el Pont de Monteolivet.

Peuetes i Peuets, açò va de bo! Últim tanto! La pilota s’ ha llançat a la grada, val i ratlla, i jo aposte pels Blaus…

Joanot Presència
Peus-Quets


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.