Una via verda unirà el Far de Cullera amb el Raval de Sant Agustí i el casc urbà

Una via verda unirà el Far de Cullera amb el Raval de Sant Agustí i el casc urbà

L’Ajuntament de Cullera crearà un anell verd ciclista que discorrerà entre el Far i l’accés al nucli urbà pel barri del Raval de Sant Agustí. Així ho ha anunciat hui l’alcalde de la localitat, Jordi Mayor, durant la visita al municipi del diputat provincial de Carreteres, Pablo Seguí.

cullera-collaets-mayor-segui-oct-2016-1

A esquerra i dreta, Jordi Mayor i Pablo Seguí

Este projecte serà possible gràcies a l’enllaç de l’actual carril bici de la carretera del Far amb un altre nou que discorrerà pel Primer Collao. Este últim s’unirà al ja previst en l’antic traçat de la CV-502 (doble revolta del Tennis), que es construirà amb finançament provincial. Amb posterioritat, es crearà un altre nou des de l’accés al Primer Collao fins a la zona del cementeri municipal.

Amb açò, el municipi aconseguirà disposar aproximadament cinc quilòmetres d’ús lliure de cotxes.

Durant la jornada de treball, Mayor i Seguí han ultimat els detalls de l’eliminació del punt negre dels dos Collaos en el vell tram de la CV-502. El primer edil ha subratllat que aprofitant eixes obres s’abordarà la creació de l’anell verd ciclista.

Açò comportarà la reconversió del camí del Primer Collao en una via d’un únic sentit, la qual cosa implicarà que en la part de la calçada que es guanye amb l’eliminació d’un sentit de la circulació s’emplace un nou carril per a bicicletes.

Amb esta mesura es reduirà l’actual perillositat de la zona, ja que l’estretor i falta de visibilitat del Primer Collao així com l’enorme ús que fan els veïns de Cullera del mateix ha provocat no pocs accidents de trànsit, ha apuntat Jordi Mayor.

«Millorarem la seguretat vial, suprimirem un altre punt negre i a més dotarem Cullera d’una via atractiva per a la pràctica esportiva per les seues condicions de seguretat i per l’espectacularitat dels paisatges pels quals transcorre», ha explicat l’alcalde.

L’actuació es finançarà amb recursos municipals als quals cal sumar els 150.000 euros aportats per l’ens provincial per al projecte que suprimirà el vell tram conflictiu de la doble revolta del tennis i el reconvertirà també en via verda.

Accés per als vianants
Així mateix, l’alcalde i el diputat provincial han tractat la necessitat de realitzar canvis en el tram final de la CV-502 —a l’altura del tanatori i el cementeri— per a millorar l’accessibilitat amb la creació d’un nou accés per als vianants i la integració de la carretera en l’entorn urbà amb el qual també s’optimitzarà la connexió amb la urbanització Bonavista.

La intenció d’ambdues Administracions és que la diputació cedisca eixe tros de carretera al consistori a canvi de realitzar una sèrie d’obres, entre elles l’asfaltat i la creació del carril bici i una nova vorera.

Ajuntament de Cullera

 


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.