L’associaci贸 El Raval presenta el dilluns la primera comparsa ‘cristiana’ d’Almussafes

L’associaci贸 El Raval presenta el dilluns la primera comparsa ‘cristiana’ d’Almussafes

L’entrada de Moros i Cristians del pr貌xim estiu comptar脿 amb una nova comparsa local en la seua jornada de m煤sica i color. 鈥淓l Raval鈥 茅s el nom de la nova associaci贸 de car脿cter cultural, que acaba de constituir-se com la primera comparsa cristiana en la hist貌ria de la poblaci贸.

Encara que esta entitat, presidida per Jose Enrique Magraner Llorens, ja compta amb alguns socis des de la seua gestaci贸, dilluns que ve, 17 d’octubre, a les 20 hores, celebrar脿 una assemblea informativa en el sal贸 de reunions del Centre Cultural per a presentar-se davant dels ve茂ns.

Amb la incorporaci贸 d’este col路lectiu, ja s贸n un total de tres les agrupacions que desfilaran durant la pr貌xima edici贸 de la tradicional festa valenciana. En els 煤ltims anys, Almussafes tenia dos 煤niques comparses mores, Al铆 ben Bufat i Festers 79.

Amb seu en la ronda S铆ndic Antoni Albuixech d’Almussafes, l’Associaci贸 cultural 鈥淓l Raval鈥 t茅 com a principals objectius organitzar actes culturals d’esplai, desfilades dins i fora del poble, actes gastron貌mics, jornades de diversi贸 familiar, concerts, competicions esportives i altres activitats en col路laboraci贸 amb la resta d’entitats festives del municipi.

A m茅s, segons informa la junta directiva, podran ser socis de la comparsa cristiana tots els majors de 14 anys. D’altra banda i, com principal requisit, els integrants de la comparsa hauran de vestir l’uniforme oficial en totes les festes i actes oficials.

Una festa amb arrelament
L’entrada de Moros i Cristians d’Almussafes t茅 una traject貌ria de m茅s de tres d猫cades i gaudeix, any rere any, de la bona acollida per part de ve茂ns i visitants. Es tracta d’una festa que congrega a centenars de persones en els carrers i que s’ha consolidat en el municipi gr脿cies al suport de tots els seus seguidors.

Encara que l’煤ltima desfilada, celebrada el passat estiu a mitjans de juliol, va comptar amb l’assist猫ncia de grups de dansa i unes quantes comparses cristianes convidades, a m茅s d’un recorregut allargat, la propera desfilada donar脿 la benvinguda a la nova comparsa 鈥淓l Raval鈥.

D’esta manera i, segons declara el regidor de Festes, Andr茅s L贸pez, 鈥渓a seua participaci贸 permetr脿 ampliar la varietat de la comitiva i alegrar, m茅s si 茅s possible, una tradici贸 que endinsa al poble valenci脿 en la seua hist貌ria, la seua m煤sica i les seues arrels鈥.

Ajuntament d’Almusssafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electr貌nic no es publicar脿.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.