Sueca impulsa una iniciativa del ministeri per la integració laboral de joves

Sueca impulsa una iniciativa del ministeri per la integració laboral de joves

El consistori suecà s’ha bolcat en els darrers mesos en el Programa de Qualificació i Ocupació (PICE) que promou el Ministeri d’Ocupació i que es desenvolupa a través de la Cambra de Comerç de València, una acció formativa contra l’atur juvenil cofinançada pel Fons Social Europeu. L’Ajuntament de Sueca, donat l’èxit de la iniciativa i amb l’objectiu d’evitar que cap alumne interessat quedara exclòs d’esta activitat, ha ofert recentment amb la col·laboració de la Cambra una segona edició del curs d’Auxiliar de Comerç, emmarcat en este programa, amb atenció especialitzada per a joves amb diversitat funcional.

L’Agència de Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Sueca ja ve mesos treballant en este programa. Des de l’ADL de Sueca s’ha convocat als diferents agents socials d’interés, així com a les empreses locals i també directament als joves entre 16 i 29 anys que es trobaven en situació de desocupació o inactius, per convidar-los a participar en este programa, assessorar-los i informar-los dels beneficis d’esta iniciativa en diferents reunions.

El programa Integral de Qualificació i Ocupació de les Cambres de Comerç, és un itinerari formatiu individualitzat que acompanya al jove fins a la seua inserció en el mercat de treball. Està dissenyat a mida del jove, però també de les necessitats de les empreses i el seu punt de partida és el grau de capacitació per a millorar la qualificació dels joves.

Un total de 60 alumnes van tindre l’oportunitat de millorar el seu perfil professional i augmentar les oportunitats d’inserció laboral en la primera edició del curs d’Auxiliar de Comerç, celebrat a Sueca. I en esta segona edició que ha finalitzat fa només uns dies, a finals del passat mes de juliol, han participat un total de 25 alumnes. El curs ha comptat amb el reforç i l’atenció especialitzada per part del professorat i en esta ocasió s’ha programat un mòdul específic pels alumnes amb diversitat funcional en l’especialitat de “reponedor de magatzem”.

A més d’això, l’Ajuntament ha admés en esta segona edició també a tots els alumnes que no van poder accedir el seu dia per no complir-ne els requisits o per d’altres qüestions burocràtiques i que van manifestar el seu interés en participar-hi. Tots ells han rebut el corresponent reconeixement i certificat municipal.

La regidora responsable de l’ADL, Isabel Jiménez, ha explicat que la realització d’esta segona edició ha suposat un esforç important tant per al consistori, que ha assumit les despeses dels trasllats dels joves amb diversitat funcional fins al lloc on s’ha realitzat  el període de pràctiques a València, com per a la Cambra de Comerç, que ha facilitat una instal·lació especial, atenent les necessitats d’estos alumnes, perquè completaren la seua formació pràctica. La titular de l’ADL ha manifestat també la ferma voluntat del govern local per ajudar a les persones més vulnerables tot desenvolupant actuacions integradores com esta per afavorir la seua inserció al món laboral.

Ajuntament de Sueca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.