La Guàrdia Civil auxilia un home lesionat en el Barranc de Borja de Favara

La Guàrdia Civil auxilia un home lesionat en el Barranc de Borja de Favara

El passat dia 24 de maig, sobre les 10:15 hores la Guàrdia Civil va tenir coneixement que una persona es trobava practicant senderisme en el Barranc de Borja del terme municipal de Favara i havia patit una lesió en el turmell.

Immediatament efectius de la Guàrdia Civil de Cullera es van desplaçar fins a la zona aproximada on es trobava per a iniciar la seua cerca i auxili. Una vegada van arribar a les proximitats van contactar telefònicament amb aquest home que es trobava en una zona de bosc fora de la pista forestal i de difícil accés.

Mentre un dels agents realitzava gestions amb els serveis sanitaris els altres dos components van iniciar les labors de cerca.

Per a poder orientar-se i conèixer la posició exacta d’aquesta persona els agents a més d’emprar dispositius mòbils van indicar al lesionat que fera sonar un xiulet amb la finalitat de trobar la seua ubicació.

rescat-barranc-borja-favara-juliol-2016

Els agents ajudaren el ferit

En escoltar el xiulet els agents accedir a una zona escarpada de pins i muntanya baixa molt espessa d’on provenien els tocs de xiulet, aconseguint la seua localització, tractant-se d’un home de 43 anys el quin es trobava assegut sense poder moure’s a causa de la inflamació que presentava a l’altura del turmell.

La persona presentava lleus símptomes de deshidratació a causa de les altes temperatures registrades en la zona a causa de l’època estival.

Després d’avaluar l’orografia de la zona van observar la impossibilitat de ser evacuat en mitjans aeris per l’espessor de la vegetació, per la qual cosa es van decidir traslladar al ferit a peu. Aquest trasllat es realitzà pels agents subjectant al ferit, caminant més d’un quilòmetre per una zona frondosa i d’acusat desnivell.

Una vegada s’aconsegueix rescatar al ferit i hidratar-lo es va procedir al seu trasllat fins a l’ambulància que el portà fins a l’hospital de la Ribera per a la seua atenció mèdica.

O.R.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.