Fortaleny i Riola estrenen el ‘Denúncia’, festival de curts i documentals de crítica social

Fortaleny i Riola estrenen el ‘Denúncia’, festival de curts i documentals de crítica social

Del dijous 7 al diumenge 10 de Juliol, a les poblacions de Fortaleny i Riola tindrà lloc la 1era edició del Festival Denúncia, Festival de curts i documentals de crítica social. Com el seu nom ja indica, este és un festival on es projectaran tota una sèrie de films amb un transfons de problemàtica social: guerres, xenofòbia, homofòbia, pobresa, desigualtats socials, racisme…

cartell-denuncia-festival-fortaleny-riola-2016

Cartell

El festival, que tindrà 4 dies de projeccions al carrer, comptarà amb la presència d´alguns directors que presentaran els seus treballs entre els quals cal destacar David Segarra, director i activista valencià, que presentarà el seu impressionant documental “Foc sobre el Màrmara” que tracta de les Flotilles de la Llibertat a Palestina, del que ell mateix va ser integrant per poder rodar aquesta cinta.

També comptarà amb la presència d’Alicia Medina, directora de “La Puerta Azul”, sobre el polèmic CIE de València on estan tancats els immgrants majoritàriament subsaharians amb unes condicions i legalitats dubtoses. El Festival comptarà amb curts i documentals, de ficció o no, que provenen de l´estat espanyol, Portugal, Colòmbia, Perú, Estats Units o Argentina.

A part dels 4 dies de projeccions que seran integrament als carrers de Fortaleny i Riola, el Festival també comptarà amb una sèrie de concerts, exposicions i xerrades. Integrats dins del Festival es troba el Jazz-Denúncia, on els grups riberencs JAZZ4U i Jazztabé faran els seus concerts.

El fotògraf Sergi Boix, avançat en la tècnica de lightpainting, inaugurarà la seua exposició “Podem Evitar-ho”, una col·lecció de 12 fotografies d´una potència brutal, on mitjançant el lightpainting retrata tota la crudesa de la violència de gènere però amb missatge d´esperança. Altra exposició serà la que realitzarà la Federació d´Associacions de solidaritat amb el Sahara FASPS-País Valencià: “Sàhara, 40 anys de Resistència”.

També Jaume Lloret i Joaquim Carlos Noguera faran la doble conferència: “Gramsci en Fuster” i Fuster, sueca, anys 60: Moviiment Estudiantil” on repasaran alguns dels aspectes més socials de l´intelectual de Sueca.

Els Ajuntaments de Fortaleny i Riola pretenen augmentar l’oferta cultural amb este Festival, donan-li un caire social i compromés, al mateix que intenten dinamitzar la vida d’estiu als carrers d´estos poble. I, al mateix temps, unir als 2 pobles amb un sentiment de comarca.

Festival Denúncia


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.